Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ομπάμα χρησιμοποιεί το “ελληνικό σκηνικό” για την υστεροφημία του – Εμείς τι κερδίζουμε; Υποσχέσεις;

Ο Ομπάμα χρησιμοποιεί το “ελληνικό σκηνικό” για την υστεροφημία του – Εμείς τι κερδίζουμε; Υποσχέσεις;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το όραμά του για τη δημοκρατία την ώρα της ανόδου του “λαϊκισμού” σε ολόκληρο τον κόσμο θα παρουσιάσει εν είδει πολιτικής παρακαταθήκης ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η σημερινή αναμένεται να είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες ομιλίες του ως πρόεδρου των ΗΠΑ και για αυτό επέλεξε την Αθήνα, λίκνο της δημοκρατίας, και -όπως ανεφέρε ο ίδιος- «πηγή τόσων ιδεωδών και αξιών που συνέβαλαν στην οικοδόμηση της Αμερικής».

Απέναντι στην ενίσχυση της λαϊκιστικής ρητορικής, της δεξιάς αλλά και της αριστεράς, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εστιάσει στην απογοήτευση από την οποία τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και θα ζητήσει να μην υποκύψουμε σε έναν «καπιταλισμό χωρίς ψυχή».

«Η παγκοσμιοποίηση, η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναστάτωσαν ζωές, συχνά κατά πολύ συγκεκριμένο τρόπο… οι άνθρωποι αναρωτιούνται για την εθνική τους ταυτότητα και τη θέση τους στον κόσμο», είπε την Τρίτη ο Ομπάμα.

Υιοθετώντας για πρώτη φορά από την εκλογή του Τραμπ αυστηρό τόνο, απηύθυνε από την Αθήνα προειδοποίηση για την άνοδο του εθνικισμού.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του στην Ευρώπη, η Γερμανία, όπου θα συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ, την «εγγύτερη εταίρο του καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του».

Εκεί, θα συμμετάσχει σε μία μίνι Σύνοδο Κορυφής με τη συμμετοχή εκτός της καγκελαρίου της Γερμανίας, των πρωθυπουργών της Βρετανίας και της Ιταλίας Τερέζα Μέι και Ματέο Ρέντσι και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Τη στιγμή που η Ευρώπη περνά μία κρίση εμπιστοσύνης και εν όψει σειράς κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων τους, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επιδιώξει να τονίσει για μία ακόμη φορά την σημασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Το TRIBUNE λέει: Ιδέα μας είναι ή όχι ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα σαν να επέλεξε το πανίσχυρο “ελληνικό σκηνικό” (μήτρα της δημοκρατίας, κίονες ερείπια, κ.α.) για την διακήρυξη της πολιτικής του παρακαταθήκης και ολόγυρα εμείς κομπάρσοι; Κι εάν το “δώρο” μας στον Μπάρακ Ομπάμα είναι η “εικόνα” που θέλει εκείνος να θυμούνται, το δικό του δώρο σε εμάς ποιο είναι; Καλές κουβέντες για το χρέος; Τουλάχιστον ας μας κάνει δώρο καμιά 40αριά F-35 για την παράσταση που του στήσαμε, να μας μείνει και κάτι πραγματικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...