Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα επίθεση από «Πολίτη» και TVXS στον Κοτζιά – Γιατί τόση «λύσσα» να μείνει κατεχόμενη η Κύπρος;

Νέα επίθεση από «Πολίτη» και TVXS στον Κοτζιά – Γιατί τόση «λύσσα» να μείνει κατεχόμενη η Κύπρος;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γνωστή για τις απόψεις της κυπριακή εφημερίδα “Πολίτης” συνεχίζει τη συκοφαντική πολεμική κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ενώ από ό,τι φαίνεται έχει βρει και έναν πιστό αναμεταδότη, την ιστοσελίδα TVXS του Στέλιου Κούλογλου, η οποία αναδημοσιεύει ως “ντοκουμέντα” και “αποκαλύψεις” ό,τι ισχυρίζεται ο “Πολίτης”.

Τόση εμπιστοσύνη από την πλευρά του TVXS στον “Πολίτη” είναι πράγματι εντυπωσιακή.

Γιατί πολεμάνε “Πολίτης” και TVXS τον Νίκο Κοτζιά;

Επειδή υπερασπίζεται την πάγια εθνική γραμμή, η οποία είναι σύμφωνη και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο.

Και καλά ο κυπριακός “Πολίτης”, ποιος θα το περίμενε όμως από το TVXS ενός Έλληνα κυβερνητικού ευρωβουλευτή;

Επειδή πραγματικά δεν έχουμε καμία διάθεση να απαντάμε στο τι λέει ο “Πολίτης” ή το TVXS, δηλαδή σε απόψεις που δεν εκφράζουν τα εθνικά μας συμφέροντα και τη διεθνή νομιμότητα αλλά που ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις τουρκικές απαιτήσεις, εξάλλου τα έχει εξηγήσει όλα ο Νίκος Κοτζιάς τις προηγούμενες ημέρες, θα πάρουμε την ιστορία λίγο ανάποδα.

Ποια είναι τέλος πάντων αυτή εφημερίδα Πολίτης που τόσο “σκούζει” επειδή ο Νίκος Κοτζιάς λέει τα αυτονόητα;

Εμείς στην Ελλάδα μπορεί να μην γνωρίζουμε την εφημερίδα Πολίτης, αλλά στην Κύπρο υπάρχουν αρνητικά δημοσιεύματα για την εφημερίδα και τον εκδότη της όπως αυτό της κυπριακής ιστοσελίδας 24H που δημοσίευσε την 1η Μαΐου 2016 ρεπορτάζ-καταγγελία που μένει να αποδειχθεί εάν είναι αληθές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εκδότης του Πολίτη, Γιάννης Παπαδόπουλος, κατηγορείται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής στην Κύπρο.

Διαβάστε την ανάρτηση:

Ο Παπαδόπουλος, τα εκατομμύρια και η «άγνοια» του Τ.Ε.Π

Από την 1η Ιανουαρίου 2016, το κράτος «ετσιθελικά» στερείται του δικαιώματος επιβολής φορολογίας στoν κ. Παπαδόπουλο του “Π”.

Η «24» έχει αποκαλύψει μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής στην Κύπρο βάσει επίσημης έρευνας της Κεντρικής Τράπεζας, αυτή του Γιάννη Παπαδόπουλου, του εκδότη της εφημερίδας «Πολίτης», ο οποίος κέρδισε πάνω από 60 εκ. δολάρια από την πώληση της AMER και δεν δήλωσε ποτέ ολόκληρο το ποσό στις αρχές, ως όφειλε βάσει νόμου.

Ο φάκελος του κ. Παπαδόπουλου, που καταρτίστηκε μετά από την έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας για την πώληση της AMER, βρισκόταν επί χρόνια στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, επί διοικήσεως του κ. Πούφου, χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια να εισπραχθούν τα οφειλόμενα ποσά.

Κατόπιν της έρευνας της εφημερίδας «24», οι λειτουργοί του Τμήματος Φορολογίας ενεργοποιήθηκαν εκ νέου και μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μας είπε η κ. Ποταμίτου, Επαρχιακή Διευθύντρια του Τμήματος Φορολογίας της Λευκωσίας τον Δεκέμβρη του 2015, ο φάκελος βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στο γραφείο του τότε Διευθυντή του Τμήματος, κ. Γιαννάκη Λαζάρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «24», το οφειλόμενο ποσό στο Τμήμα Φορολογίας μαζί με τα πρόστιμα και τους τόκους έχει υπολογιστεί από τους λειτουργούς σε πάνω από 30 εκ. ευρώ, ποσό για το οποίο βρίσκονταν περί το τέλος του 2015 σε διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές, δηλαδή ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Λαζάρου, προκειμένου να καταβάλει περίπου 5 εκ. ευρώ.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όταν παρέλθουν 12 χρόνια από την ημερομηνία που θα έπρεπε να πληρωθεί το οφειλόμενο ποσό και δεν γίνει καμιά πληρωμή, εσκεμμένα ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, η οφειλή παραγράφεται. Τα 12 χρόνια παρήρθαν την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Ως εκ τούτου, από την 1η Ιανουαρίου 2016, το κράτος στερείται του δικαιώματος επιβολής φορολογίας στην κ. Παπαδόπουλο. Οι μεγαλοοφειλέτες φαίνεται να καλύπτονται από το κατεστημένο και τα εμπλεκόμενα συμφέροντα, την ίδια στιγμή που ο κύπριος φορολογούμενος κυνηγιέται δικαστικά για αμελητέα ποσά.

Θέλοντας να δώσουμε φως στην προκλητική αυτή συμπεριφορά του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (Τ.Ε.Π), επικοινωνήσαμε με την Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος κ. Κλέλια Παπαδοπούλου. Η κ. Παπαδοπούλου αρχικά έδειξε πλήρη άγνοια για την έκβαση της υπόθεσης και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αφού μιλούσε με τον κ. Γιάννη Τσαγγάρη, νέο Γενικό Διευθυντή του Τ.Ε.Π σε αντικατάσταση του αφυπηρετήσαντα κ. Λαζάρου.

Να σημειώσουμε ότι, παρά το γεγονός ότι η Εκπρόσωπος Τύπου δεν επανήλθε ποτέ, στην τηλεφωνική μας επικοινωνία μας επιβεβαίωσε το τι προνοεί η ισχύουσα νομοθεσία. Ότι δηλαδή «εφόσον παρέλθουν 12 χρόνια από την ημερομηνία οφειλής του οφειλόμενου φόρου το Τμήμα στερείται του δικαιώματος επιβολής φορολογίας στον κ. Παπαδόπουλο. Αν υπάρχει ένσταση από πλευράς του οφειλέτη τότε η διάρκεια των 12 χρόνων επεκτείνεται ανάλογα». Ξεκαθάρισε δε ότι «το αδίκημα της φοροδιαφυγής αν και εφόσον μπορεί να στοιχειοθετηθεί σαν ποινικό αδίκημα, δεν παραγράφεται ποτέ».

Επομένως, εύλογα μπορούν να τεθούν τα ερωτήματα:

– Είναι προβληματισμένο το Τμήμα γιατί δεν εισπράττει τους καθυστερημένους φόρους;

– Ποιος έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις σε υποθέσεις εκατομμυρίων που χάνονται για τα δημόσια ταμεία; Ο κ. Τσαγγάρης; Το ελλειπές προσωπικό; Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρμόδιοι του τμήματος, όπως ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης;

– Ποιο είναι το ποσό που καθίσταται ανείσπρακτο από ολιγωρία; Αν δεν είχε αποκαλύψει την υπόθεση Παπαδόπουλου, η «24» θα είχε καταστεί «ανείσπρακτο» το ποσό; Ποιος θα έφερε την ευθύνη για τα χαμένα εκατομμύρια;

Η «24» κατέχει αναλυτικά, όλα τα οφειλόμενα ποσά του κ. Παπαδόπουλου προς το Τ.Ε.Π από το 1999 μέχρι σήμερα. Ποσά για τα οποία δεν έγινε καμιά πληρωμή. Επιπλέον τόκων…

Ενδιαφέρον έχει και το άρθρο του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, στην προσωπική του ιστοσελίδα, με τίτλο: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου).

Στο άρθρο του ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος επισημαίνει ότι η εφημερίδα “Πολίτης” είναι η “ναυαρχίδα των ξένων και του “Ναι”, το 2004 όπως και σήμερα”, ήταν δηλαδή η ντουντούκα υπέρ του Σχεδίου Ανάν, ενώ αναφέρει σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γιατί κάποιοι πιέζουν να “λυθεί” με όρους τουρκικής κατοχής τώρα το Κυπριακό. Στις μόνες κρίσεις που φαίνεται να πέφτει έξω μέχρι στιγμής ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος είναι εκείνες που αφορούν τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση:

Φαίνεται, αν αληθεύουν όσα μεταδίδονται από την Ελβετία την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και δεν ανατραπούν μέχρι το τέλος αυτών των απερίγραπτων “διαπραγματεύσεων”, ότι οφείλουμε ως λαός ευγνωμοσύνη στον Ταγίπ Ερντογάν, γιατί, με την αδιαλλαξία του, απέτρεψε προς στιγμή την κατάλυση του κυπριακού κράτους.

Βεβαίως πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε αν όντως επέλθει διαφωνία στην Ελβετία, ή αν δεν πρόκειται για το τελικό φόρσινγκ ώστε να αποσπασθούν και άλλες παραχωρήσεις από τον κ. Αναστασιάδη.

Από την Κοζάνη στη Λωζάνη!

Είναι άλλωστε απολύτως ακατανόητο γιατί δύο άνθρωποι που βρίσκονται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ο ένας από τον άλλο πήγαν στη Γενεύη να λύσουν το κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης δεν πήρε καν μαζί του το Εθνικό Συμβούλιο, όπως γινόταν πάντα μέχρι τώρα, ενώ απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους η είσοδος στο ξενοδοχείο.

Δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες γιατί ο διεθνής παράγων θέλει απομονωμένο τον κ. Αναστασιάδη, ούτε να αναφερθούμε στις “γελτσινικού τύπου” συνήθειές του, ή στα δημοσιεύματα διεθνώς για τα μέσα που έχουν να τον πιέσουν. Όχι γιατί αυτά δεν έχουν σημασία, ασφαλώς και έχουν, αλλά γιατί, σε τελικά ανάλυση, είναι η πολιτική φιλοσοφία και όχι τόσο η προσωπικότητα του Κυπρίου Προέδρου που απειλεί την επιβίωση του κράτους του.

Πήγαν εκεί, λένε, για να μη γίνονται διαρροές και χαλάσουν οι συνομιλίες. Μήπως δηλαδή πληροφορηθούν οι άμοιροι κάτοικοι του νησιού τι τους περιμένει!

Η Κύπρος είναι το μόνο κράτος στον κόσμο του οποίου ο Πρόεδρος, που υποτίθεται έχει εκλεγεί για να κυβερνά το κράτος και όχι να το διαλύσει, έχει μόνος του οικειοποιηθεί καθήκοντα … Συντακτικής Συνέλευσης!

Όμως, ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί η αποτυχία στη Γενεύη, κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, αφού είναι περισσότερο από σαφές ότι ισχυρές διεθνείς δυνάμεις έχουν τώρα κινητοποιηθεί για να “λύσουν” άμεσα το κυπριακό, δηλαδή να αφαιρέσουν από τους Έλληνες της Κύπρου, συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού (82%) τον έλεγχο του νησιού.

Γιατί βιάζονται

Θέλουν να “εκμεταλλευθούν” το “παράθυρο ευκαιρίας” που συνιστά η παρουσία του κ. Αναστασιάδη στην προεδρία, η δραματική εξασθένηση της Ελλάδας και η σύγχυση των ηγετών της.

Θέλουν να κλείσουν το θέμα του αγωγού Ισραήλ-Τουρκίας και να βάλουν όσα περισσότερα εμπόδια μπορούν σε δυνητική ανάμειξη της Ρωσίας στην περιοχή.

Θέλουν να τα κάνουν όλα προτού πάμε στην αναπόφευκτη επανεξέταση της διεθνούς πολιτικής των ΗΠΑ και προτού το Μνημόνιο οδηγήσει την Ελλάδα σε νέες, ίσως και γεωπολιτικές περιπέτειες.

Ο στόχος τους είναι ο ίδιος από τη δεκαετία του 1950 και τον διατύπωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Αποικιών της Βρετανίας, προτού καν αρχίσει η επανάσταση της ΕΟΚΑ.

Η Κύπρος ανήκει στις περιοχές της αυτοκρατορίας που δεν επιτρέπεται να διοικούνται από τους κατοίκους τους.

Η ελληνοτουρκική σύγκρουση είναι το δευτερογενές αποτέλεσμα του αποικιακού ζητήματος που παραμένει πάντα το κυπριακό.

Ξανά το σχέδιο Ανάν

Αυτό ακριβώς ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών στην Ελβετία, δηλαδή η εφαρμογή, σε χειρότερη μάλιστα εκδοχή, του απορριφθέντος το 2004 από τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού σχεδίου Ανάν.

Η Τουρκία όμως, έχοντας αντιληφθεί ότι Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν “σπονδυλική στήλη”, επιμένει να ζητά όλο και περισσότερα, αποτρέποντας έτσι, προς το παρόν, την επίτευξη συμφωνίας.

Βιάστηκε να πανηγυρίσει η εφημερίδα Πολίτης, ναυαρχίδα των ξένων και του “Ναι”, το 2004 όπως και σήμερα, δημοσιεύοντας χάρτη με τη Μόρφου και την Αμμόχωστο (μια σκιά της παλαιάς ελληνικής πόλης, που θα χρειαστεί πέντε προϋπολογισμούς για να οικοδομηθεί ξανά), να “επιστρέφουν” στους Ελληνοκύπριους.

Αλλά ο χάρτης είναι παραπλανητικός. Αν ήτανε σωστός δεν θάπρεπε να περιγράφει την “επιστροφή” της Μόρφου και της Αμμοχώστου, αλλά την υπαγωγή της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Πάφου στην εξουσία ενός μετααποικιακού μορφώματος, που ο Καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος είχε περιγράψει το 2004 το σύνταγμά του ως “έργο παράφρονος” και ο επίσης συνταγματολόγος Βαγγέλης Βενιζέλος είχε πει ότι μπορεί κανείς να το “ξετινάξει σε τρία λεπτά” από την άποψη του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του συνταγματικού δικαίου.

Φαίνεται όμως ότι οι ηγέτες των Ελλήνων της Κύπρου (από κοντά και της Ελλάδας) έχουν καταλήξει ότι είναι αρκετά ισχυροί για να μη χρειάζονται την προστασία του δικαίου, ή αρκετά έξυπνοι για να υπογράφουν ότι τους βάζουν μπροστά δήθεν για να μην τα εφαρμόσουν αύριο ή για να τα βελτιώσουν μεθαύριο. (Το άρθρο συνεχίζεται εδώ).

Τα παραπάνω ενδεικτικά δημοσιεύματα για την εφημερίδα “Πολίτης”, τον εκδότη της Γιάννη Παπαδόπουλο αλλά και τη βιασύνη αλλότριων συμφερόντων να κλείσουν τον Κυπριακό Ζήτημα τώρα και όπως να ‘ναι, νομίζουμε ότι ρίχνουν άπλετο φως στο “σκοτεινό” παρασκήνιο που επιτίθεται στους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά, στοχοποιώντας τον δεύτερο και υποτιμώντας τον πατριωτισμό του πρώτου, που μπορεί να βρέθηκε προ εκπλήξεων με τα μνημόνια δεν δείχνει όμως διατεθειμένος να επωμιστεί στους ώμους του και την ιστορική συντριβή της Κύπρου.

Στην τελική πόσα πια θα φορτώσετε στις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα; Δεν σας αρκεί το μνημόνιο;

Όλες τις αμαρτίες σας θέλετε να σηκώσει ο Αλέξης Τσίπρας;

Πόσο “βολικό” είναι πράγματι για όλο τον παλαιοκομματικό κόσμο, τον “τελειωμένο” στις λαϊκές συνειδήσεις, να χρεώσει και το ξεπούλημα της Κύπρου στον Τσίπρα; Γιατί αυτή την παγίδα στήνουν στον Αλέξη Τσίπρα.

Για τη στάση του TVXS το TRIBUNE έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα [διαβάστε εδώ]. Εξάλλου το TVXS κάνει τον αναμεταδότη της εφημερίδας “Πολίτης”. Σας δείξαμε ποια εφημερίδα είναι ο “Πολίτης”. Το TVXS οφείλει να εξηγήσει, εάν θέλει φυσικά, γιατί θεωρεί έγκυρη μια τέτοια εφημερίδα.

Όσο για τον Στέλιο Κούλογλου; Όταν τον Απρίλιο του 2014 προκάλεσε ολόκληρο “ντόρο” γύρω από το όνομά του, σχετικά με το εάν αποκαλεί τα Σκόπια “Μακεδονία”, ανεξάρτητα εάν αποδόθηκαν σωστά τα λόγια του ή όχι και μόνο που έδωσε το δικαίωμα αρκεί.

Ο πατριωτισμός δεν είναι απλή υπόθεση. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ακόμα πιο σύνθετος.

Ο ελληνικός πατριωτισμός δεν είναι ένας στείρος εθνικισμός, σαν αυτόν που εκφράζει η ακροδεξιά μισαλλοδοξία, ούτε μια θολοκουλτουρέ αρχαιολατρία φιλελληνικού τύπου.

Είναι μια βαθιά ανθρωπιστική, πανανθρώπινη, πολιτισμική, πολιτιστική, ιστορική και εθνική συνθήκη που απηχεί στην αιωνιότητα και στην παγκοσμιότητα.

Βεβαίως δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από ευκαιριακούς “πολιτικά ορθούς” να “νιώσουν” τι λέμε. Προφανώς και τους λέμε άγνωστες έννοιες.

Τέλος, παραθέτουμε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στο ραδιόφωνο του ALPHA την Κυριακή.

Ο καθένας ας κρίνει ακούγοντας με τα δικά του αφτιά, δίχως τις “ερμηνείες” του “Πολίτη” ή του “TVXS”:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...