Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όχι” σε εκλογές και νέα μέτρα από Τζανακόπουλο – Τι είπε για τα πλεονάσματα

“Όχι” σε εκλογές και νέα μέτρα από Τζανακόπουλο – Τι είπε για τα πλεονάσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος έως τις 5 Δεκέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε από το επόμενο έτος να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του χρέους και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και η κυβέρνηση κάνει όλα όσα απαιτούνται, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μέτρα για μετά το 2018, και ειδικότερα για τα εργασιακά, «δεν μπορεί να δεχθεί λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Παράλληλα υπογράμμισε πωςη κυβέρνηση δεν δέχεται νέα μέτρα… πριν και μετά το 2018, ούτε μετάθεση των εργασιακών μετά την δεύτερη αξιολόγηση.

Αναφερόμενος στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018 παρέπεμψε στο γεγονός ότι “τα Μεσοπρόθεσμα προγράμματα αναθεωρούνται δύο φορές το έτος”, γεγονός που ερμηνεύεται ως “παράθυρο” για αποδοχή πλεονασμάτων ύψους 3.5%, τα οποία ωστόσο θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω αυτομάτως με τις αποφάσεις για το χρέος, για το οποίο τόνισε πως ήδη έχουν προχωρήσει πολύ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και επί τάπητος βρίσκονται τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, όπως συνάγεται και από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

«Θυμίζω εξάλλου, τη χθεσινή δήλωση του κ. Ντράγκι, ότι είναι προς το συμφέρον της ΕΕ, αλλά και της Ελλάδας, να βρεθεί μόνιμη λύση που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς επίσης και ότι είναι σημαντικό να μην χαθεί το momentum για την απομείωση του.” πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι στο χθεσινό EuroWorking Group, καταγράφηκε η πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, εντοπίστηκαν όμως και οι γνωστές διαφορές, στα ζητήματα των ενεργειακών των δημοσιονομικών και των εργασιακών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών το οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη χώρα, αποδίδοντας τη συγκεκριμένα εκδοχή ως την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για να φέρει ένα σκληρό τέταρτο Μνημόνιο.

Οπως είπε, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τη θέση για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για μη αύξηση του ορίου απολύσεων.

Οσο για το εάν παραμένει «ορόσημο» η 5η Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτό επιβεβαιώθηκε από τις χθεσινές συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους Πιερ Μοσκοβισί και Μπενουά Κερέ, ωστόσο πρόσθεσε: «στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση έως το τέλος του χρόνου ώστε να μπούμε στην ποσοστική χαλάρωση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017».

Για το Κυπριακό είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης Ελλάδας Τουρκίας πριν από την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κούβα για τις εκδηλώσεις πένθους για το θάνατο του Φιντελ Κάστρο, είναι από τους λίγους ηγέτες που θα εκφωνήσει επικήδειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Ροζάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο παραβιάζουν τη διακήρυξη των Αθηνών και είναι εμπρηστικές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...