Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποστόλου: Επιστροφές φόρου στους αγρότες και όχι προκαταβολές (βίντεο)

Αποστόλου: Επιστροφές φόρου στους αγρότες και όχι προκαταβολές (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για εισφορές, από κάθε άλλη φορά.

Όπως τόνισε ο υπουργός όχι μόνο δεν θα υποχρεωθούν σε προκαταβολή οι αγρότες για το 2016 αλλά θα έχουν επιστροφές είτε του συνόλου του ποσού που είχαν πληρώσει, ή μέρους αυτού και αυτό για καθαρό εισόδημα ως 9.000, ή 12.000 ευρώ.

«Προς τι αυτή η παραπλάνηση που επιχειρείται; » αναρωτήθηκε ο Β. Αποστόλου.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι “με βάση τα προισχύοντα είχαμε φορολόγηση των αγροτών, με 13% από το πρώτο ευρώ, σήμερα δεν έχουμε φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, μέχρι τα 8.500 ευρώ, ή αν υπάρχουν και παιδιά μέχρι τα 9.500 – 10.000 ευρώ”.

“770 έχουμε δώσει σε ενισχύσεις ως σήμερα, αλλά υπάρχει το υπόλοιπο μέρος των ενισχύσεων που όλα αυτά συνολικά ξεπερνούν τα 2 δις. Είναι χρήματα που ήδη μπήκαν και θα μπαίνουν σταδιακά τα υπόλοιπα. Σήμερα είναι 1.250 ευρώ το ακατάσχετο σε κάθε πληρωμή που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των ενισχύσεων”, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι πληρωμές δεν γίνονται όλες σε μία φορά, αλλά ως τις 15, 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι υπόλοιπες.

“Η κυβέρνηση κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αυξηθεί το ακατάσχετο των 1.250 ευρώ για τους αγρότες, λόγω της πληρωμής των ενισχύσεων”, σχολίασε ο Β. Αποστόλου.

Τέλος, επισήμανε ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται για τους αγρότες εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ και το επιπλέον ποσό που πληρώνουν ως ασφάλιστρο θα λειτουργήσει ανταποδοτικά ώστε να αυξάνεται η σύνταξη τους.

Στη Λέσβο

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ.

Ο υπουργός και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα έχουν συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς για τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι στους κτηνοτρόφους της Λέσβου πρόκειται να αποδοθεί σχεδόν το 85% της έκτακτης στήριξης των 1,68 εκατ. ευρώ που αναλογεί στην Ελλάδα με βάση τον Κανονισμό 2016/1613 της ΕΕ.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο, η έκτακτη ενίσχυση θα δοθεί στο σύνολο της στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα και εξαιτίας των αθρόων προσφυγικών ροών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Αγρότες «εισέβαλαν» στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για να δουν τον Αυγενάκη

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: Οι Τούρκοι θα έρθουν στα νησιά μας και θα σφάξουν τον πληθυσμό (βίντεο)

Ναυάγιο στη Λέσβο: Βίντεο από τη συγκλονιστική διάσωση ναυτικού-ναυαγού

Ναυάγιο στη Λέσβο: Ένας νεκρός και 12 αγνοούμενοι ναυτικοί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...