Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Ρω και τη Στρογγυλή Καμμένος και Βίτσας

Στη Ρω και τη Στρογγυλή Καμμένος και Βίτσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις νησίδες Ρω και Στρογγυλή επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας.

Την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, συνόδευαν εννέα βουλευτές-μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε δήλωσή του, ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι η Βουλή και ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τιμά όλο το προσωπικό και ότι οι σκέψεις τους είναι δίπλα τους.

Στη συνέχεια οι υπουργοί και οι βουλευτές θα επισκεφθούν το Καστελόριζο όπου και θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Αντιδρά η αντιπολίτευση

Την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο.

Η αποστολή στο νησί περιλαμβάνει τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δύο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δύο της Ένωσης Κεντρώων και δύο της Χρυσής Αυγής.

Για «επικοινωνιακή επίσκεψη» έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η εξωτερική πολιτική πρέπει να καθορίζεται από το ΥΠΕΞ. Οφείλει να απαντήσει αν συμφωνεί με την επικοινωνιακή επίσκεψη στο Καστελόριζο», δήλωσε προσθέτοντας:

«Το Καστελόριζο είναι Ελληνικό. Δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αλίμονο αν αρχίσουμε κινήσεις επιβεβαίωσης των νησιών με επικοινωνιακές επισκέψεις».

Επισήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα δεν έχει λόγο να αντιδρά με κινήσεις ρηχού ανταγωνισμού» στην αστάθεια που παράγει η Άγκυρα, αλλά «πρέπει με σοβαρότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις».

«Δεν βοηθά σε τίποτα η συνεδρίαση στο Καστελόριζο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

«Δεν πρέπει να συμβάλλουμε στην κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία αλλά να είμαστε σοβαροί και απολύτως αυστηροί στην άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για «ψευτολεονταρισμούς» κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις ‘παράτες’ και τους ψευτολεονταρισμούς του υπ. Άμυνας, Π. Καμμένου, την ίδια στιγμή που αυτός και η κυβέρνησή του στηρίζουν, με όλους τους τρόπους, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία αποτελεί παράγοντα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπόθαλψης της τουρκικής επιθετικότητας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Σημείωσε ακόμη ότι «η σύνθεση τελικά της αποστολής, με τους κυβερνητικούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αγκαλιά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι τέτοιες ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους».

«Η διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων απαιτεί σύνεση, ψυχραιμία και εθνική συνεννόηση. Η συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων, με επικοινωνιακά παιχνίδια, στην κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία κάθε άλλο παρά μας βοηθάει» είχε δηλώσει την Παρασκευή για το ίδιο θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και μέλος της Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Σπύρος Δανέλλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...