Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουζάλας: Οικονομική ενίσχυση των δήμων που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση

Μουζάλας: Οικονομική ενίσχυση των δήμων που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη χρηματοδότηση των δήμων που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Γιάννης Μουζάλας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Μέσα στα μέτρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει να πάρει και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προωθεί, είναι η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – αλλά και από τον προϋπολογισμό. Ένα μεγάλο κομμάτι της να περάσει στους δήμους και ειδικά σε αυτούς τους δήμους, αυτό το κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πιο πολύ από τους άλλους δοκιμάζονται από το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον Γ. Μουζάλα, υπολογίζεται ότι εφόσον οι ροές δεν αυξηθούν και οι συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμοστούν, μέχρι το τέλος του 2017 περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες πρόσφυγες θα έχουν μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη.

Επεσήμανε, ωστόσο: «Στο ίδιο διάστημα εμείς θα πρέπει να εξασφαλίσουμε γι αυτούς, και για εμάς, συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, οι οποίες τιμούν και τη δική μας αξιοπρέπεια, και συνθήκες ασφάλειας και για αυτούς και για εμάς μέσα σε μια περιοχή έκδηλα ταραγμένη και ανασφαλή».

Στο κλίμα αυτό, υπογράμμισε ότι θα ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες Ασύλου, Υποδοχής και η υπηρεσία Ένταξης.

Ο υπουργός, αναφερόμενος στην απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων, σημείωσε ότι απορροφήθηκαν έκτακτα κονδύλια ενώ αυξάνεται συνεχώς και η απορρόφηση των τακτικών κονδυλίων.

Έκκληση

“Το προσφυγικό δεν είναι θέμα που σηκώνει κραυγές και πολιτικές δολοφονίες”, σχολίασε, απευθύνοντας έκκληση στην αντιπολίτευση του δημοκρατικού τόξου να διατηρήσει τους τόνους αξιοπρέπειας που κράτησε μέχρι σήμερα, παρά τις όποιες διαφωνίες της.

«Νομίζω ότι μέχρι τώρα η αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή, στο δημοκρατικό τόξο, κατάφερε και κράτησε κάποιους τόνους με πολλή αξιοπρέπεια, παρ’ όλες τις διαφωνίες που μπορεί να έχουμε. Θα έκανα έκκληση, λοιπόν, αυτό να συνεχιστεί, μήπως μπορέσουμε, εφόσον και για όσο ισχύει η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας, μέσα στα επόμενα δυο-τρία χρόνια, να έχει η χώρα μας λύσει αυτό το πρόβλημα» ανέφερε ο υπουργός.

Όπως σημείωσε όμως, η λύση θα πρέπει να υπάρξει στη βάση των διεθνών συνθηκών, της ελληνικής νομοθεσίας και της συνθήκης της Γενεύης και κυρίως με βάση τις δυνατότητες και τις προοπτικές για ένταξη όσων μείνουν εδώ πέρα και για ζητήματα τα οποία ωφελούν την ασφάλεια της Ελλάδας και την προοπτική ανάπτυξης της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...