Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Οι πρόωρες εκλογές είναι ενάντια στο συμφέρον της χώρας

Γεροβασίλη: Οι πρόωρες εκλογές είναι ενάντια στο συμφέρον της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φρένο στην ακατάσχετη εκλογολογία έβαλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι “οι πρόωρες εκλογές είναι ενάντια στο συμφέρον της χώρας”.

“Είναι αντανακλαστικό, ότι όταν υπάρχουν παροχές πάμε σε εκλογές, δεν είναι όμως το αυτονόητο. Αυτονόητο είναι να μην χάνεις το στόχο και όταν μπορείς να εφαρμόζεις κοινωνική πολιτική”, υπογράμμισε η Ο. Γεροβασίλη, μιλώντας στον “Real Fm”.

Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, η υπουργός την αποτιμά θετικά, υπογραμμίζοντας ότι «τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την απομείωση του χρέους δεν επιλύουν το πρόβλημα αλλά είναι ένα θετικό πρώτο βήμα» και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό ότι κατεγράφη και η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στην Ευρώπη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απάντησε ότι το τελευταίο διάστημα λειτουργεί σε ένα ασταθές και διαταραγμένο τοπίο, που έχει επηρεαστεί από το Brexit, το δημοψήφισμα στην Ιταλία, αλλά και από τις επικείμενες γερμανικές εκλογές, με αποτέλεσμα να πιέζεται και η Ελλάδα σε σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση είναι ήσυχη ότι δεν θα ζητηθούν νέα μέτρα λιτότητας, η Ολ. Γεροβασίλη είπε: «Από την στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση ποτέ δεν είμαστε ήσυχοι. Εφαρμόζουμε τα συμφωνηθέντα και περιμένουμε όλοι (οι εταίροι) να κάνουν όσα συμφωνήσαμε» και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει μια σκληρή αντιπαράθεση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ, για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι: «Από την πλευρά μας προσερχόμαστε με καθαρή άποψη ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% δεν είναι βιώσιμα για πολλά χρόνια, έγινε η πρόταση από την πλευρά μας 2,5% + 1% και είμαστε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, η οποία, όπως ξέρετε κρίνεται πάντα την τελευταία στιγμή».

Για τις εξαγγελίες

Σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, η Ολ. Γεροβασίλη σχολίασε:

«Αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι δυο σημαντικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες που έχουν πληγεί από τα μνημόνια τα τελευταία χρόνια (…) και ειδικά για όσους είχαν υποστεί μειώσεις στις συντάξεις τους» και υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει πλεόνασμα, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να κοιτάξει αυτούς τους ανθρώπους, αρχής γενομένης από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και πρέπει να στηριχθούν.

Ερωτηθείσα εάν αυτές οι εξαγγελίες σημαίνουν εκλογές απάντησε:

«Είναι αντανακλαστικό, ότι όταν υπάρχουν παροχές πάμε σε εκλογές (…) δεν είναι όμως το αυτονόητο. Αυτονόητο είναι να μην χάνεις το στόχο και όταν μπορείς να εφαρμόζεις κοινωνική πολιτική». Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε πάντως ότι οι πρόωρες εκλογές, σε μια περίοδο που η χώρα διαπραγματεύεται τα πλεονάσματα, καταγράφει τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης και περιμένει την ένταξη των ομολόγων στο πρόγραμμα της ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση, θα λειτουργούσαν σε βάρος της χώρας.

«Εκτιμούμε ότι σήμερα η πορεία της χώρας δεν επιτρέπει να έχουμε τέτοια εξέλιξη, να πάμε σε εκλογές  θα οδηγούσε σε πολιτική αποσταθεροποίηση» είπε και συμπλήρωσε ότι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές σχετίζονται με τις προσδοκίες της ΝΔ και όχι από με τις ανάγκες της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...