Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με… πυραύλους απαντά το Μαξίμου σε Τόμσεν και ΔΝΤ

Με… πυραύλους απαντά το Μαξίμου σε Τόμσεν και ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή επίθεση στο ΔΝΤ στον απόηχο του άρθρου του Πολ Τόμσεν εξαπολύει η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε το ΔΝΤ να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα “και να μη βασίζεται σε αναληθή στοιχεία”.

Παραθέτοντας μία προς μία τις λανθασμένες εκτιμήσεις των περασμένων ετών που έριξαν έξω τα ελληνικά προγράμματα με φαραωνικές διαφορές από τις προβλέψεις και κάνοντας λόγο για ψευδή δεδομένα, ο Δημ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μη δεχθεί κανένα μέτρο μετά το 2018 και να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

“Το 2011 το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,6 ενώ η ύφεση ανήλθε στο 7,1%, 2012 το προέβλεπε για την ελληνική οικονομία ανάπτυξη 1,1% ενώ τελικά παρουσιάσε γιγάντια ύφεση που ανήλθε στο 6,6%, το 2013 ανάπτυξη 2,1% και τελικά η ελληνική οικονομία παρουσίασε ύφεση 3,3%. Τότε ήλθε η ομολογία εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι είχε κάνει λάθος στους πολλαπλασιαστές. Το ΔΝΤ το 2015 προέβλεπε ύφεση -2,3% και πρωτογενές έλλειμμα 0,6% ενώ η ελληνική οικονομία πέτυχε πλεόνασμα 0,2%. Το 2016 το ΔΝΤ προβλέπει έλλειμμα & βαθειά ύφεση ενώ υπεραποδίδουμε στους στόχους πλεονασμάτων & πιθανώς το ’16 να κλείσει με θετική ανάπτυξη” πρόσθεσε.

«Η θέση της κυβέρνησης ήταν είναι και θα είναι κατηγορηματική: Δεν θα αποδεχτεί τη νομοθέτηση μέτρων μετά το πέρας του προγράμματος», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι “την ίδια στιγμή, το 45% των συνταξιούχων λαμβάνει σύνταξη κάτω από 665 ευρώ που αποτελεί το όριο της φτώχειας. Αντίθετα, οι δαπάνες της Ελλάδας για συντάξεις και άλλα επιδόματα βρίσκονται στο 70% του μ.ο. της ΕΕ και στο 52% της Γερμανίας. Δεν ισχύει ότι οι καταβαλλόμενες συντάξεις έχουν ύψος αντίστοιχο με αυτές που καταβάλλονται από ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες”.

«Οι κκ Τόμσεν & Όμπσφελντ αναφέρουν πως το ΔΝΤ δεν επιθυμεί περαιτέρω λιτότητα & είναι υπερ πλεονασμάτων 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος. Την ίδια στιγμή οι 2 αξιωματούχοι αυτοαναιρούμενοι, αναφέρουν ότι θα αποδεχτούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα!»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν πως το Ταμείο δεν επιθυμεί περαιτέρω λιτότητα και είναι υπερ πλεονασμάτων 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, όμως, αυτοαναιρούμενοι, στο άρθρο τους αναφέρουν ότι θα αποδεχτούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα,

Το ΔΝΤ οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. “Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον Ελληνικό λαό το ΔΝΤ να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να μην βασίζεται σε ανακριβή στοιχεία” σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως ο Πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού έκλεισε τα σενάρια πρόωρων εκλογώνκαι ξεκαθάρισε ότι «δεν θα παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους».

Επαφές Τσίπρα

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παρέθεσε αναλυτικά τις επαφές που θα έχει τις προσεχείς ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, όπου θα συνεχιστεί η πολιτική διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την Πέμπτη θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής. Στο περιθώριο της Συνόδου θα συναντηθεί με τους κ.Γιούνκερ (Κομισιόν) , κ.Σούλτς (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες), κ.Ολάντ (Γαλλία), κ.Ρούτε (Ολλανδία) ενώ την Παρασκευή στο Βερολίνο με την κ. Μέρκελ (Γερμανία).

Τέλος, το Σάββατο ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που διεξάγεται στη γερμανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...