Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπουρλότο στο σκάνδαλο Novartis: Στενεύει ο κλοιός για πρώην πρωθυπουργό και ΝΔ

Μπουρλότο στο σκάνδαλο Novartis: Στενεύει ο κλοιός για πρώην πρωθυπουργό και ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο πορίσματα φωτιά αναφορικά με την υπόθεση της Novartis που αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο των σχέσεων κρατικών υπαλλήλων και φαρμακευτικών εταιρειών, παρουσιάζει το tvxs.gr. Στο μεταξύ, η εφημερίδα Documento, κατηγορεί τη ΝΔ για «χορηγία» 200.000 ευρώ στη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε αφορούν τη συμμετοχή 33 στελεχών του υπουργείου Υγείας σε συνέδριο που έγινε το 2012 στο Βερολίνο, με τη χορηγία φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η Novartis, η οποία και κατέβαλε πάνω από τα μισά χρήματα και συγκεκριμένα 25.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό από τα 49.000 ευρώ κατέβαλαν άλλες έξι φαρμακευτικές εταιρείες.

Το πρώτο πόρισμα των οκτώ σελίδων στάλθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2012 στο υπουργείο Υγείας από τον γενικό επιθεωρητή Μιχάλη Σαμπατακάκη. Αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων, όπως ο ΕΟΦ.

Ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, χαρακτήρισε το πόρισμα εντελώς ανεπαρκές και ζήτησε επισταμένο έλεγχο.

Στο δεύτερο πόρισμα με ημερομηνία Ιανουάριος 2013, καταγράφονται οι μαρτυρίες των αρμόδιων υπάλληλων που ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Τα πλήρη στοιχεία υπάρχουν στην κατοχή του tvxs.gr.

Μεταξύ των κρατικών στελεχών, περιλαμβάνονταν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, υπάλληλοι του ΕΟΦ και μονάδων του ΕΣΥ.

Τα βίντεο

Στην κατοχή των αμερικανικών αρχών αλλά και στην Ελλάδα κυκλοφορούν βίντεο από τις εσωτερικές ενημερώσεις της Novartis. Καταγράφουν «αμαρτωλές» σχέσεις του συστήματος Novartis με την πολιτική εξουσία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο «Βήμα», «πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis, επικαλείται την παρέμβαση πρώην πρωθυπουργού με προσωπικό ενδιαφέρον για να πληρωθεί η εταιρεία από τον ΕΟΠΥΥ προνομιακά και μάλιστα σε μια εποχή που ο οργανισμός εμφανιζόταν χρεοκοπημένος».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μεγαλοστέλεχος της Novartis, ήταν επισκέπτης του Μεγάρου Μαξίμου το 2012 και μάλιστα εμφανίστηκε και κατά την επίσκεψη κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

O εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που διενεργεί φορολογικό έλεγχο για το μεγάλο σκάνδαλο, διέταξε στις αρχές της εβδομάδας το άνοιγμα των λογαριασμών του συγκεκριμένου μεγαλοστελέχους, όπως και πολλών πρώην στελεχών της εταιρείας.

4.500 γιατροί στο «μισθολόγιο» της Novartis

«Αμαρτωλές σχέσεις», σύμφωνα με το Βήμα, είχε αναπτύξει η εταιρεία και με δίκτυο 4.500 γιατρών, οι οποίοι είχαν παραδώσει στην εταιρεία τους λογαριασμούς τους και τα ΑΦΜ τους, και φαίνεται ότι οι νεότεροι εισέπρατταν περίπου 30.000 ευρώ ετησίως.

Οι «μίζες» συνολικά ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, επιμένουν όσοι γνώριζαν την υπέρογκη φαρμακευτική δαπάνη ως το 2012.

Οι υπουργοί της ΝΔ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, υπουργοί της ΝΔ υπέγραφαν προνομιακές συμβάσεις με τη Novartis. Η εφημερίδα που έχει πρωτοσέλιδη φωτογραφία τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, υποστηρίζει ότι με απευθείας ανάθεση το δημόσιο προμηθεύτηκε εμβόλια ύψους 200 εκ. ευρώ από δυο εταιρείες, η μία εκ των οποίων είχε εξαγοραστεί από τη Novartis, αφού είχε προηγηθεί τρομοκράτηση της κοινής γνώμης από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την τηλεόραση για επιδημία γρίπης.

Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...