Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δέσμευση Αποστόλου: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες

Δέσμευση Αποστόλου: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τους αγρότες που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία, θέτει ως προτεραιότητα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 Fm”, το πρωί της Τετάρτης.

«’Έχει δοθεί εντολή στον ΟΓΑ να προχωρήσει άμεσα, μέσω των υπηρεσιών του, σε μια προεκτίμηση των ζημιών, ώστε να κατατεθούν τα δικαιολογητικά από τους αγρότες και να εισπράξουν το συντομότερο δυνατό οι αγρότες τις αποζημιώσεις τους» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Αποστόλου διευκρίνισε πως οι ασφαλιστικά ενήμεροι αγρότες θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και το αργότερο σε 6 μήνες θα τους καταβληθούν τα ποσά. Είπε ακόμα και οι αγρότες που έχουν οφειλές μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση και να καταβάλουν ένα πολύ μικρό ποσό, ώστε να αποζημιωθούν και εκείνοι.

«Για εμάς ο αγροτικός κόσμος είναι το νούμερο 1 στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» υποστήριξε ο κ. Αποστόλου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τα εργαλεία για να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο. Σημείωσε ότι παρά τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων υπέρ των αγροτών, για να προσθέσει ότι , τόσο με τα κοινοτικά κονδύλια όσο και με τη κάρτα του αγρότη, θα δοθεί ώθηση στην αγροτική παραγωγή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμπλήρωσε ότι μέσω των κοινοτικών κονδυλίων έχουν εξασφαλιστεί αποζημιώσεις για το κομμάτι της απώλειας παραγωγής γάλακτος και της απώλειας ζωοτροφών.

Αναφερόμενος στη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό είπε ότι θα περιγραφεί η κατάσταση για τον αγροτικό τομέα, όπως έχει διαμορφωθεί με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, και θα ενημερωθούν τα κόμματα για τα ζητήματα των πόρων των και των ενισχύσεων αλλά θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση για τις θεσμικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Μητσοτάκης: Δεν θα δώσουμε παραπάνω στους αγρότες – Τι είπε για ακρίβεια και ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...