Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ να μην τον εγκαταλείψει μόνο στην αντιπολίτευση

Έκκληση Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ να μην τον εγκαταλείψει μόνο στην αντιπολίτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση στο ΠΑΣΟΚ να μην τον εγκαταλείψει μόνο στην αντιπολίτευση αποτελεί η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, καθώς υπενθύμισε ότι μαζί «παραμέρισαν τις διαφορές τους και κυβέρνησαν» και ότι δεν χωρά «ουδετερότητα».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ το δίλημμα είναι τέταρτο μνημόνιο ή Grexit και η αντιπαράθεση είναι «οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής από τη μία, με τις δυνάμεις του λαϊκισμού από την άλλη». «Πρόσωπα και κόμματα κρίνονται από το πώς θα τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την διαχωριστική γραμμή. Ουδετερότητα απέναντι σε αυτό δεν χωράει, μην γελιέστε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Ακόμη έδειξε την ανησυχία της ΝΔ ότι μπορέι να διαμορφωθεί άλλη πλειοψηφία υπέρ της απλής αναλογικής. «Σας προειδοποιώ, μην παίξετε νέα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Τα δοκιμάσατε πριν από λίγους μήνες. Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα: «μέσα στους κανόνες της δημοκρατίας είναι και η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Θα μάθετε και να χάνετε, έτσι είναι η δημοκρατία. Και άλλοι έχουν χάσει εκλογές, αλλά δεν διανοήθηκαν να βυθίσουν τη χώρα στην ακυβερνησία και την αστάθεια».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΔΟΛ ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι «έριξαν και το τελευταίο φύλλο συκής και αποκάλυψαν την ηθική γύμνια, την αδίστακτη φύση και τον κυνισμό της κυβέρνησης. ανεβήκατε ως αυτός που θα άλλαζε το μηντιακό κατεστημένο και εξελιχθήκατε στην πιο αδίστακτη, επικίνδυνη κυβέρνηση». «Προσπαθείτε μήνες να ελέγξετε το μηντιακό τοπίο. Διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ; Γιατί μάλλον δεν καταλάβατε ότι ο νόμος Παππά κηρύχθηκε αντισυνταγματικός», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε ότι «κάποιοι εκδότες συμβιβάσθηκαν. Έκαναν τις εφημερίδες γραφείο τύπου της κυβέρνησης. Άλλους τους εκβιάσατε εκμεταλλευόμενοι και τις δικαστικές τους εκκρεμότητες».

«Η κυβέρνηση σας δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό, είναι ο ορισμός της διαπλοκής και των μεθοδεύσεων. Είστε επικίνδυνοι για την χώρα αλλά και για την δημοκρατική ομαλότητα», σημείωσε και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «πάρτε το χαμπάρι, ο πλουραλισμός και η δημοκρατία είναι ισχυρότεροι από εσάς. Τα σχέδιά σας θα αποτύχουν. Το μόνο που θα μείνει είναι ένα πολύ βαρύ στίγμα για εσάς».

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο Κ. Μητσοτάκης την συνέδεσε ευθέως με τις πολιτικές εξελίξεις. «Εδώ που έχουμε φτάσει κινδυνεύουμε να ξαναζήσουμε τις στιγμές του τραγικού πρώτου εξαμήνου του 2015. Εσείς συνεχίζετε το ίδιο τροπάριο, διαπραγματεύεστε με το ένα μάτι στους δανειστές και το άλλο στις συνιστώσες. Εξακολουθείτε να διαβάζετε λάθος τους διεθνείς συσχετισμούς», ισχυρίσθηκε.

«Κάθε φορά που καθυστερείτε ο λογαριασμός μεγαλώνει. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλό σας. Τα όρια εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει δραματικά. Μπορεί να κερδίσαμε λίγους μήνες από την ΕΚΤ για να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, αλλά καθυστερούμε δραματικά. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα κριθεί η πορεία της χώρας μετά το 2018», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε την κρίση στην έξοδο από τα μνημόνιο και ότι το 2018 η Ελλάδα θα δανείζεται από τις αγορές., στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα θα παραμείνει διασωληνομένη και εξαρτώμενη από τους δανειστές. Αλλά ούτε αυτό μπορεί να είναι εξασφαλισμένο με τους διαμορφούμενους διεθνείς συσχετισμούς και μαζί με μία κούραση, ακόμη και οργή, ίσως οδηγήσει στην επαναφορά του Grexit. Αυτό είναι το δίλημμα: τέταρτο μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ».

Το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές ήταν διαρκές. «Σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα και αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του», ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ και επεσήμανε ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα, είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Η χώρα έχει ανάγκη την επιστροφή στην κανονικότητα, Από μία κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη».

Κάνοντας λόγο για την «Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και «την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα», ο Κ. Μητσοτάκης

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο επενδύσεων», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι «η κοινωνία είναι ώριμη να στηρίξει ένα σχέδιο πέρα και πάνω από τα μνημόνια», καθώς «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς και ανέδειξε πιο δραματικά τον μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Η μόνη χρησιμότητά σας είναι η οριστική, ελπίζω, αποκαθήλωση του τοτέμ του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...