Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν θα αποδεχτεί τους κόφτες στη ζωή και τα δικαιώματα

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν θα αποδεχτεί τους κόφτες στη ζωή και τα δικαιώματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι ετοιμάζονται νέα επώδυνα μέτρα για φορολογούμενους και συνταξιούχους.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το αγροτικό υποστήριξε ότι:

«Η κυβέρνηση αν και δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι δε θα νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, την ίδια στιγμή όμως ήδη παζαρεύει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αύξηση του αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, νέες συμφωνίες και δεσμεύσεις, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή του 3ου μνημονίου, χώρια όλα τα αντεργατικά μέτρα που επίσης ετοιμάζει και έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης» ενώ πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχτεί τους μόνιμους κόφτες στη ζωή και τα δικαιώματα που του έχουν απομείνει, για χάρη μιας ανάκαμψης υπέρ των κερδών λίγων καπιταλιστών».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε:

«Δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε τους αγρότες πότε ως απατεώνες που φοροδιαφεύγουν, πότε ως τους πιο ευνοημένους σε σχέση με τους πάμφτωχους, τους άνεργους, που δημιουργεί ο καπιταλισμός και η πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και η δική σας;» για να προσθέσει «Όλα αυτά τα κόλπα με τους εκβιασμούς, τις απειλές, τον εκφοβισμό, τα χρησιμοποιούσε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Τα ίδια λέτε, όπως και πέρσι, κύριοι της κυβέρνησης στους χιλιάδες αγρότες που παλεύουν να επιβιώσουν: «Ελάτε να συζητήσουμε πώς και πότε θα σας σφάξουμε. Αλλά θα σας σφάξουμε»!».

«Είστε σε συγχορδία τα κόμματα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τα τσιράκια του κεφαλαίου τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που μιλήσατε μέχρι τώρα» ανέφερε σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει:

«Όλοι σας, δημαγωγείτε, για τη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής, για την «ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης», για την «ανατροπή του παραγωγικού μοντέλου», για «ατμομηχανή της ανάπτυξης» και άλλα τέτοια που σε κάποιους ακούγονται όμορφα. Κοροϊδεύετε τους αγρότες, προσπαθώντας να κρύψετε ότι η πρωτογενής παραγωγή, μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα, καθορίζεται – υποτάσσεται τελικά, στις σχέσεις που συμφέρουν τον μεγαλέμπορο, τον βιομήχανο, τις τράπεζες, δηλαδή αυτό που λέμε, τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Το τι και πώς θα παραχθεί, καθορίζεται από το κίνητρο του μεγάλου καπιταλιστικού κέρδους, και όχι βέβαια από την επιδίωξη ενός κέρδους του μικρού ή έστω σχετικά μεσαίου αγρότη παραγωγού, της οικογένειάς του. Γι αυτό η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να ικανοποιήσει πραγματικά τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, αφού παράγονται και εξάγονται ή εισάγονται προϊόντα, μόνο και μόνο με στόχο το κέρδος των λίγων μεγαλεμπόρων, το κέρδος των βιομηχάνων και όχι το τι συμφέρει τον αγρότη, τον ελληνικό λαό. Η κερδοφορία αυτών καθορίζει π.χ. το ότι εξάγει η Ελλάδα σκληρό στάρι και εισάγει μαλακό. Που θα μπορούσε να παραχθεί και εδώ.

Αυτή καθορίζει την αναδιάρθρωση του τομέα του αγελαδινού γάλακτος που οδήγησε την αυτάρκεια το 2014 σε γάλα, στο περίπου του 60% των αναγκών.

Γι αυτό εισάγουμε δεκάδες χιλιάδες τόνους ζάχαρη και συρρικνώθηκε η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης που την «ξεπουλάτε» ξεδιάντροπα».

Τέλος, για τις συνομιλίες για το Κυπριακό είπε «όποια λύση πρέπει να σημαίνει άμεση αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων, ενιαίο κράτος, κοινή πατρίδα Eλληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες. Η συζήτηση δεν μας κάνει αισιόδοξους καθώς έχουμε επίφαση συνομοσπονδίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...