Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλή αντεπίθεση Τσίπρα με θαλασσοδάνεια και εξόρμηση στην κοινωνία

Διπλή αντεπίθεση Τσίπρα με θαλασσοδάνεια και εξόρμηση στην κοινωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με διμέτωπη αντεπίθεση βάζει στο φουλ τις μηχανές του το Μέγαρο Μαξίμου μετά την εντολή του Αλέξη Τσίπρα για την επιχείρηση… “όλα στο φως” αλλά και την εξόρμηση της κυβέρνησης αδιαμεσολάβητα στην κοινωνία με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων στην κυβέρνηση.

Στο μέτωπο της καταπολέμησης της διαπλοκής, ο πρωθυπουργός επεσήμανε στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ πως επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ περί τριγώνου διαπλοκής τόσα χρόνια μεταξύ των ΜΜΕ, των τραπεζών και των πολιτικών κομμάτων εξουσίας, στο οποίο οφείλονται και όλες σχεδόν οι παθογένειες της χώρας που την έφτασαν στο χείλος της καταστροφής.

Με όπλο το επικείμενο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, από το οποίο προκύπτουν βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις για πολιτικά και τραπεζικά στελέχη.

Και όσο και αν επαίρονται στα κόμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων πως δεν προκύπτει εμπλοκή πρώην υπουργών, κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα πως “η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της”.

Το έργο πλέον, μετά και την επίσημη έκδοση του πορίσματος, πάει στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εκεί επί της ουσίας είναι και το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα, αφού εάν αποδοθούν ευθύνες και ασκηθούν βαρύτατες διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα, ενδεχομένως να ανοίξουν στόματα… ειδικά για τα δανεικά και αγύριστα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και τότε το κάδρο των ευθυνών ανοίγει επικίνδυνα, με το ενδεχόμενο να μπουν και πρώην υπουργοί να μην μπορεί να αποκλειστεί από κανέναν.

Εάν η εισαγγελική έρευνα πέσει πάνω σε όνομα υπουργών τα στέλνει στη Βουλή με τη γνωστή μετά διαδικασία.

Υπό το πρίσμα των στοιχείων που αναδεικνύονται σήμερα, θα πρέπει να δει κανείς και μια αινιγματική φράση που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο briefing της περασμένης Τρίτης.

«Νομίζω ότι στη συνέχεια και αφού το πόρισμα πάρει το δρόμο του, θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Δεν ξέρω εάν θα απασχολήσει απλώς και μόνο το πολιτικό ρεπορτάζ ή εάν θα απασχολεί και το δικαστικό ρεπορτάζ ταυτόχρονα» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας καταιγιστικές εξελίξεις.

Άνοιγμα στην κοινωνία

Την ίδια ώρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε χθες μία νέα δυναμική επιχείρηση “εξωστρέφειας” με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης.

Εκτός των υπουργών που θα βγουν στην περιφέρεια για να επικοινωνήσουν με τους πολίτες, να προβάλλουν το έργο τους που δεν προβάλλεται από κανένα σχεδόν Μέσο αλλά και να θέσουν τους προγραμματικούς στόχους για το επόμενο διάστημα, κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο, με ομιλία σε μεγάλη εκδήλωση, με το μέρος ωστόσο και την ημερομηνία να μην έχει καθοριστεί ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...