Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίβει τα χέρια του ο Τσίπρας για το “γάμο” Μητσοτάκη – Δράσης

Τρίβει τα χέρια του ο Τσίπρας για το “γάμο” Μητσοτάκη – Δράσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρίβουν τα χέρια τους στο Μέγαρο Μαξίμου με τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακραία νεοφιλελεύθερο χώρο της Δράσης. Η σύμπραξη με το κόμμα του Θόδωρου Σκυλακάκη έχει ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στη Νέα Δημοκρατία, όπως επιβεβαιώθηκε από τη ΔΑΚΕ και την επιστολή κόλαφος της πρώην βουλευτού Χίου, Μ. Σταυρινούδη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο παρατηρούν προσεκτικά όλες τις εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ, δίχως να παίρνουν επισήμως θέση μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, μόνο ασχολίαστο δεν περνά το γεγονός ότι το πρώτο επίσημο άνοιγμα του κ. Μητσοτάκη ήταν με τη νεοφιλελεύθερη Δράση, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να σχολιάζουν δηκτικά πως “δεν μπορεί να κρυφτεί το νεοφιλελεύθερο προφίλ του προέδρου της ΝΔ”.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι ακόμα και μέσα στη ΝΔ, τόσο από το στρατόπεδο των καραμανλικών (κοινωνικός φιλελευθερισμός), όσο και από αυτό των σαμαρικών (λαϊκή Δεξιά) που κάνουν λόγο για στρατηγικό λάθος, δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για επί της ουσίας ανύπαρκτο εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει την ταύτισή του με το ΔΝΤ, το αντικοινωνικό μένος που του καταλογίζει η κυβέρνηση αλλά και την απέχθειά του για το Δημόσιο, δεδομένου ότι η Δράση έχει ζητήσει την απόλυση του 10% των δημοσίων υπαλλήλων και έχει ταχθεί μέχρι κεραίας υπέρ των πιο ακραίων απαιτήσεων των δανειστών.

“Ο πολιτικός γάμος Μητσοτάκη – Δράσης επιβεβαιώνει πως η ΝΔ ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μίας ολιγομελούς οικονομικής ελίτ και όχι για την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία” σχολίαζε άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, επισημαίνοντας πως “όσο και να θέλει να κρύψει την ατζέντα των απολύσεων και των αιματηρών περικοπών στο Δημόσιο και σε Υγεία και Παιδεία, η συμπόρευση με τη Δράση απλά την επιβεβαιώνει”.

Στο ίδιο μήκος κύματος στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαρκώς αλλάζει προφίλ και ιδεολογικό πρόσημο, ρέποντας όλο και περισσότερο στην ταύτιση με το θατσερικό προφίλ του ΔΝΤ.

Δεν είναι εξάλλου μονάχα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αλλά και άλλοι υπέρμαχοι των πολιτικών και του “δίκιου” του ΔΝΤ που περνούν όλο και πιο συχνά το κατώφλι της Πειραιώς… Και μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να τους κρατά ως “μυστικοσυμβούλους” για να μην μπορεί να υπάρξει άμεση σύνδεση, διότι οι δηλώσεις τους στα τηλεπαράθυρα έχουν προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο, αλλά πλέον έχει αρχίσει να βουίζει όλη η πιάτσα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...