Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόλλησε η βελόνα – Λαζαρίδης: Πολιτική αλλαγή για να αναπνεύσει η χώρα

Κόλλησε η βελόνα – Λαζαρίδης: Πολιτική αλλαγή για να αναπνεύσει η χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής άμεσα «για να μπορέσει να αναπνεύσει η χώρα», υπογράμμισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Ακραίως», στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λαζαρίδης απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία «με τους ιδεοληπτικούς ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία, ακόμη και εάν είναι αυτοδύναμη, θα αναζητήσει όσο το δυνατόν ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει την αξιολόγηση «γιατί πρέπει να καταθέσει στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2018- 2021. Σε αυτό, περιλαμβάνονται οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 3,5 % για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα περιλαμβάνονται σημαντικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, καθώς και πρόσθετα μέτρα για να μπορέσει να πιάσει τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση«δεν κλείνει την δεύτερη αξιολόγηση γιατί δεν τολμάει να τα βάλει με τους συνδικαλιστές, σε ό,τι αφορά στα εργασιακά… Το βασικό ζήτημα είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου».

Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει στους πολίτες «πάρα πολύ καθαρά μια Συμφωνία Αλήθειας και έναν οδικό χάρτη που οδηγεί την χώρα έξω από την κρίση. Αυτός περιλαμβάνει μείωση των φόρων, μείωση των δαπανών και κυρίως επενδύσεις και δουλειές, πράγμα που δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση».

Είπε ακόμη ότι οι προϋπολογισμοί των ΔΕΚΟ και των νομικών προσώπων της γενικής κυβέρνησης έχουν πέσει έξω κατά 214 εκατ. ευρώ στο εννιάμηνο του 2016. Την ίδια περίοδο, είπε ο κ. Λαζαρίδης «η δαπάνη στο Δημόσιο από τις προσλήψεις κολλητών και φίλων τύπου Καρανίκα είναι αυξημένη κατά 146 εκατ. ευρώ».

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «μπορεί να φέρει επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, που θα φέρουν 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο».

Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε είναι ότι «θα τρέξει πολύ γρήγορα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις».

«Εδώ και πολύ καιρό», προσέθεσε ο κ. Λαζαρίδης, «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση για το πως μπορούμε να αποκτήσουμε λίγο παραπάνω δημοσιονομικό χώρο. Αυτή προβλέπει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2%. Με αυτό το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, θα μπορέσουμε και μέσα από τις επενδύσεις, να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 4% ετησίως».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ελπίδα κουρελόχαρτο. Εμείς μιλάμε για την ελπίδα της αλήθειας», κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...