Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπάνε τα κοντέρ με το “Mareva_gate”: Κλιμακώνει τις πιέσεις το Μαξίμου

Σπάνε τα κοντέρ με το “Mareva_gate”: Κλιμακώνει τις πιέσεις το Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το πολιτικό θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλού και μεσούσης της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την προσπάθεια… αποπροσανατολισμού της ΝΔ για το θέμα του πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, αναφορικά με την όλη ιστορία με το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι, πρόκειται για προπέτασμα καπνού από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καλλιεργηθεί μία συζήτηση με οσμή σκανδάλου ως “αντίβαρο” για την κοινή γνώμη στις αποκαλύψεις για την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

“Το Mareva Gate” όπως το θέμα αποκαλείται στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, έχει πολύ …ψωμί κατά το κοινώς λεγόμενον, υποστηρίζουν, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει.

Για αυτό το λόγο εξάλλου, τονίζεται, πως από τους αστεϊσμούς περί Disneyland ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέχεια πέρασε στο επιχείρημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ραντεβού με τη L’Oreal και την Rothchlid και αφού οι ίδιες οι εταιρίες το επιβεβαίωσαν, ξεκίνησαν οι υπόνοιες περί συναλλαγών. “Έχουν αλλάξει τρία αφηγήματα για την ίδια υπόθεση μέσα σε μιάμισι μέρα” σημειώνουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως μοναδικός στόχος είναι να μην ασχολείται ο Τύπος με την υπόθεση της κας Γκραμπόφσκι.

Ενδεικτικό είναι, όπως σημειώνεται από κυβερνητικά στελέχη πως, ενώ στην αρχή άπαντες ξέχασαν την… πολυφωνία, με μοναδικό κανάλι που ασχολήθηκε με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Ντοκουμέντο να είναι η ΕΡΤ, το μέγεθος και η σοβαρότητα της υπόθεσης είναι τόσο μεγάλη που όλα τα Μέσα πλέον ασχολούνται με το ζήτημα.

Για αυτό το λόγο και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στη χθεσινή δήλωσή του μίλησε για «έωλο αντιπερισπασμό» που επιχείρησαν να «στήσουν» η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης «προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι» και σημείωσε ότι «η ευθύνη γι’ αυτή τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ».

Παράλληλα, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του, σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα» για την προέλευση των χρημάτων αγοράς του ακινήτου, καθώς και τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες.

Μάλιστα, κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι δεν μπορεί παρά να δοθεί συνέχεια στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, όπου θα ζητηθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον τόνο για τη συνέχεια και την κλιμάκωση των πιέσεων στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη αναμένεται να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο σημερινό briefing…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...