Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Απασφάλισε” η Αχτσιόγλου: Οικονομικά παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

“Απασφάλισε” η Αχτσιόγλου: Οικονομικά παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Προβληματική» χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τη στάση του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, τονίζοντας πως οι απαιτήσεις του Ταμείου για εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος είναι «οικονομικά παράλογες».

Σε δηλώσεις της μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της Πέμπτης, η Ε. Αχτσιόγλου εκτίμησε πως θα βρεθεί γρήγορα το σημείο ισορροπίας και υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «για να εμπεδωθεί πια στην ελληνική οικονομία αυτή η τάση βελτίωσης που σημειώθηκε την προηγούμενη χρονιά».

«Από την πλευρά μας έχουμε υλοποιήσει σχεδόν το 80% των προαπαιτούμενων και μένουν ανοιχτά το ζήτημα των εργασιακών, ακριβώς γιατί υπάρχει αυτή η διαφωνία», πρόσθεσε.

Η υπουργός επεσήμανε ότι πρώτο μέλημά της «είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και να μπει ένα φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία έχει αρχίσει και λαμβάνει έντονες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω και της αποδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που συνέβη την περίοδο 2010-2014».

Επανέλαβε πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται, όπως είπε, «ένα δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, ενώ αντιμετωπίζονται και τα φαινόμενα παραβατικότητας και τελικά βοηθιέται ακόμη και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης γιατί εισρέουν πόροι στα ασφαλιστικά ταμεία και διαμορφώνεται μία κανονικότητα και στην οικονομία».

Η Ε. Αχτσιόγλου αναγνώρισε ως πολύ σοβαρό το πρόβλημα ανεργίας, το οποίο, όπως σημείωσε, «θα επιλυθεί εφόσον βελτιωθεί και η οικονομία της χώρας». Διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν κλείνει τα μάτια απέναντι στο πρόβλημα ούτε θριαμβολογεί για «τη σημαντική μείωση των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων της ανεργίας».

Η υπουργός Εργασίας αναμένεται να επισκεφθεί και το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Αιφνιδιασμός Κασσελάκη: Πήγε στην εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου για την Κεντροαριστερά

Αγρότες «εισέβαλαν» στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για να δουν τον Αυγενάκη

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...