Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για πρώτη φορά δήμαρχος της Νέας Σμύρνης επισκέφθηκε τη Σμύρνη

Για πρώτη φορά δήμαρχος της Νέας Σμύρνης επισκέφθηκε τη Σμύρνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με λαμπρότητα και συγκίνηση τελέστηκαν στη Σμύρνη, στα χώματα της ιωνικής γης, το περασμένο Σαββατοκύριακο οι ιερές ακολουθίες για την πανήγυρη του προστάτη της πόλης Αγίου Βουκόλου από τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο.

Στις λατρευτικές συνάξεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης και ο Αντιδημάρχος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά από την ίδρυση του Δήμου Νέας Σμύρνης, επισκέπτεται Δήμαρχος την πόλη της Σμύρνης.

Τόσο ο Αρχιερατικός Εσπερινός την Κυριακή το απόγευμα όσο και η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα το πρωί, τελέστηκαν με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στον Άγιο Βουκόλο, Ναό του Ιδρυτή των Σμυρναίων Εκκλησίας στην περιοχή Μπασμανέ.

Το Ναό αυτό ανακαίνισε το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, δαπάνη του Δήμου Σμύρνης.

Η Εκκλησία αυτή παραχωρείται, κατόπιν επί τούτου άδειας, κάθε φορά, για την τέλεση ιερών ακολουθιών.

Με τον επιχώριο Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο, συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος.

Είχε προηγηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Τελώνου και του Φαρισαίου, που σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου του Τριωδίου, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου της Σμύρνης Βαρθολομαίου.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Τζουλάκης στους χαιρετισμούς του τόνισε ότι «μέσα από την ανάπτυξη της αμφίδρομης αυτής σχέσης πολιτισμού πιστεύουμε στην συνύπαρξη των δύο λαών και στην κοινή πορεία στο μέλλον, καθώς μας συνδέουν αιώνες ιστορίας με κοινές παραδόσεις και αξίες.

Ο πολιτισμός είναι η κινητήριος δύναμη για να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να μας ωθήσει να ξαναγράψουμε την κοινή ιστορία στο μέλλον».

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Τζουλάκης παρέδωσε συμβολικά ως δώρο στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο δεσποτική ράβδο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι πάντοτε θα είναι στο πλευρό του.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Προέδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν επισήμανε πως «ο Δήμος μας αφιερώνει πολιτιστικά το 2017 στη Σμύρνη, διοργανώνοντας εκθέσεις εικαστικές, φωτογραφίας, θεματικές βραδιές, συναυλίες με Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες και πολλαπλές και πολυποίκιλες άλλες δράσεις και εκδηλώσεις με θέμα τη Σμύρνη, την Πριγκίπισσα της Ιωνίας».

Στις αντιφωνήσεις του ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης και τη συνοδεία του, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους προσκυνητές από την Ελλάδα.

Ευχαριστίες απηύθυνε στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ και τα μέλη του Ελληνικού Βυζαντινου Χορού «Οι Δομέστικοι», που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά του και με την παρουσία τους και την άριστη και κατά την πατριαρχική ψαλτική παράδοση ψαλμώδησή τους στις Ιερές Ακολουθίες, μετέφεραν όλους τους πιστούς σε κλίμα κατάνυξης, προσευχής και πνευματικής ανατάσεως.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νέας Σμύρνης στο οδοιπορικό αυτό προσκύνημα πραγματοποίησαν συναντήσεις με το Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίο, τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κυρία Αργυρώ Παπούλια καθώς και με τον Πρόεδρο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Γεώργιο Θεοδωρίδη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...