Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης πηγαίνει σε Μέρκελ και Σόιμπλε για να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση

Ο Μητσοτάκης πηγαίνει σε Μέρκελ και Σόιμπλε για να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Βερολίνο, θα βρίσκεται την Δευτέρα και την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει και τις πρώτες εκτεταμένες, συναντήσεις με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως διαρρέουν κύκλοι της Πειραιώς, το βασικό «αίτημα» του κ. Μητσοτάκη προς την γερμανική κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει «δημοσιονομικό αέρα».

Ακόμη διευκρινίζουν ότι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού άλλωστε η ΝΔ έχει αναπτύξει τις θέσεις της στην καγκελάριο της Γερμανίας ήδη από πέρυσι τον Μάρτιο.

Ωστόσο αναφέρουν ότι είναι πάγια θέση της ΝΔ ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών της χώρας, καθώς επίσης ότι «η ΝΔ στηρίζει ό,τι είναι προς όφελος της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι τώρα είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με την κ. Μέρκελ, στο πλαίσιο των Συνόδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αυτή την φορά θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και την κατάσταση στη χώρα, και να αναπτύξει το δικό του σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και φυσικά να ζητήσει την στήριξη της Μέρκελ και του Σόιμπλε για να κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα όποτε αυτές γίνουν.

Η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος CDU. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του Κόμματος CDU.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου, θα συναντηθεί, στις 11:30, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών.

Το μεσημέρι στις 13:00, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνεργάτες του, Γιάννης Σμυρλής, Θανάσης Μπακόλας και Στέλιος Πέτσας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...