Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστική έρευνα από μήνυση Βαξεβάνη για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Δικαστική έρευνα από μήνυση Βαξεβάνη για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, ζητεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβιβάζοντας τη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για το διαμέρισμα 93 τ.μ. στο Παρίσι

Στη μηνυτήρια αναφορά ζητήθηκε να ερευνηθεί το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι και συγκεκριμένα να ερευνηθεί εάν νομίμως δεν περιήλθε στην δήλωση του προέδρου της ΝΔ το διαμέρισμα 93 τμ που έχει η σύζυγος του στο Παρίσι και αποκτήθηκε το 2006.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δήλωση (7.2.2017) της Μαρέβα Μητσοτάκη «από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας» με τον οποίο επανασυνδέθηκαν το 2014.

Ακόμη, στη δήλωση της χαρακτηρίζει την περίοδο εκείνη τραγική λέγοντας ότι «την μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες» και απαντάει: «Ουδέν αναληθέστερον».

Δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βούλης την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

Σε άλλο σημείο της δήλωσης της αναφέρει: «Ο άντρας μου, μετά την διάστασή μας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 3213/2003 (Πόθεν ‘Εσχες) και την φορολογική νομοθεσία σταμάτησε να κάνει κοινή φορολογική δήλωση και στην δήλωση Πόθεν Έσχες δεν περιελάμβανε τα περιουσιακά στοιχεία τα δικά μου, σύμφωνα πάντοτε με τον άνω νόμο» και εξηγεί ότι:

«Στην δήλωση Πόθεν Έσχες, που θα υποβάλλει ο άντρας μου από την στιγμή, που η οικογένειά μας ενώθηκε ξανά, εκεί θα φαίνονται όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία, όπως συνέβαινε με απόλυτη ακρίβεια και στο παρελθόν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...