Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Γαλάζιο” σαμποτάζ σε Βρυξέλλες – Βερολίνο κατά της αξιολόγησης

“Γαλάζιο” σαμποτάζ σε Βρυξέλλες – Βερολίνο κατά της αξιολόγησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνολικό «σαμποτάζ» κατά της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επιδόθηκε την Τρίτη η ΝΔ, καθώς, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντιόταν στο Βερολίνο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δεν έβρισκε μία κουβέντα κατά των απαιτήσεων των δανειστών, οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες στήριζαν τα «επιχειρήματα» των ακραίων εκ των δανειστών συκοφαντώντας την κυβέρνηση, τη χώρα και τις θυσίες των πολιτών.

Όπως τονίζει σε δημοσίευμά της την Τετάρτη η “Αυγή”, παρότι και στο εσωτερικό της Ν.Δ. αναγνωρίζουν -έστω και στις… κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους- ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποτελεί μείζον εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν βρήκε χθες ούτε μία κουβέντα να πει για τις εκτός συμφωνίας απαιτήσεις των δανειστών.

Αντιθέτως, το “γαλάζιο” επιτελείο περιορίστηκε σε διαρροές μετά τη, διάρκειας 70 λεπτών, συνάντηση. Κατά τις εν λόγω διαρροές, ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο τομεάρχης Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο σύμβουλος δημοσιονομικής πολιτικής Στ. Πέτσας “παρουσίασαν με αναλυτικά στοιχεία το πρόγραμμα της Ν.Δ. για έξοδο από την κρίση” με έμφαση στο τρίγωνο “μείωση φορολογίας, μείωση δαπανών, προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”.

Αρνητικά σχόλια στους επενδυτές

Μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιρειών, όπως η Fraport, η TUI, η Deutsche Telekom, αλλά και με εκπροσώπους κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και επιχειρήσεων πληροφορικής και νέων τεχνολογιών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε μεν πολλά στους συνομιλητές του, αλλά σ’ αυτά δεν περιλαμβανόταν μία έκκληση ή έστω παραίνεση να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, κατά πληροφορίες, στην “αδυναμία” της κυβέρνησης “για μεταρρυθμίσεις”, ενώ έφερε και το παράδειγμα της Fraport λέγοντας ότι… καθυστερεί η επένδυση στα περιφερειακά αεροδρόμια εξαιτίας της κυβέρνησης! Πέραν αυτών, η “επιχείρηση γοητείας” της γερμανικής ελίτ συνεχίστηκε, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να εγγυάται στους συνομιλητές του ότι “είναι απόλυτα δεσμευμένος στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνει”, κάνοντας λόγο για ένα “εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων”.

Οι “γαλάζιοι” ευρωβουλευτές προσπέρασαν τα θετικά σχόλια Ντομπρόβσκις

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι, πέραν της “δικαίωσης” των επιχειρημάτων των ακραίων εκ των δανειστών από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη (ο οποίος, από προχθές, μετά τη συνάντησή του με την Άν. Μέρκελ, καταλόγισε στην κυβέρνηση την ευθύνη της καθυστέρησης της αξιολόγησης “αθωώνοντας” τις παράλογες απαιτήσεις ΔΝΤ – Σόιμπλε), στην ίδια γραμμή κινήθηκαν χθες και οι “γαλάζιοι” ευρωβουλευτές. Μάλιστα εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης καταλογίζοντάς της την ευθύνη της καθυστέρησης ενώπιον όλων των ευρωβουλευτών στην ειδική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επί της ουσίας Μαν. Κεφαλογιάννης, Μαρ. Σπυράκη και Γ. Κύρτσος αμφισβήτησαν τα… επαινετικά σχόλια για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις και, αντί να βάλουν πλάτη στις προσπάθειες να κλείσει η αξιολόγηση, διαβεβαίωσαν το σώμα ότι η κυβέρνηση… ούτε θέλει ούτε μπορεί.

“Η καθυστέρηση βαρύνει την ελληνική κυβέρνηση”!

“Η εξέλιξη (της καθυστέρησης) βαρύνει πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση” είπε η Μαρ. Σπυράκη καταλογίζοντας ευθύνη στους δανειστές “επειδή αποδέχθηκαν το υφεσιακό μείγμα”. “Λύση για το ελληνικό πρόγραμμα είναι ένα άλλο μείγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές”, πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι “οι εκλογές θα δώσουν σταθερότητα στη χώρα” “φλερτάροντας” με την άποψη του Άδ. Γεωργιάδη ότι… δεν πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση.

“Τακτική αναβολής που παραπέμπει στο καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 για εσωτερική κατανάλωση” καταλόγισε στην κυβέρνηση και ο Μαν. Κεφαλογιάννης λέγοντας ότι “οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν” κατηγορώντας το Μαξίμου για “αλλεργία σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων” και αναφερόμενος σε “δάκρυα υπουργών για οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για επενδύσεις”.

Θέμα εκλογών από τον Κύρτσο στην Ευρωβουλή!

Τη γραμμή Σόιμπλε – ΔΝΤ υπερασπίστηκε και ο Γ. Κύρτσος λέγοντας ότι “η κυβέρνηση Τσίπρα έχει τη βασική ευθύνη για την καθυστέρηση” και προσθέτοντας ότι το Μαξίμου “δεν μπορεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα”. Μάλιστα, όταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου αντέτεινε αναφέροντας την υπεραπόδοση της οικονομίας, ο Γ. Κύρτσος τον κάλεσε «αφού έχει εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης, να τη θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού» ζητώντας εκλογές… μες στο Ευρωκοινοβούλιο!

Βολές Κακλαμάνη κατά Γεωργιάδη και… Μητσοτάκη

Πέραν των προαναφερθέντων, στην άποψή του πως “την αξιολόγηση πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη” επέμεινε χθες και ο Άδ. Γεωργιάδης, μέσω του Real FM, προσθέτοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκοψε την αξιολόγηση για την κυβέρνηση Σαμαρά, στα τέλη του 2014, στη λογική “δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε”.

Πάντως, τον αντιπρόεδρο του κόμματος “πυροβόλησε” εκ νέου ο Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως “όταν είσαι αντιπρόεδρος, πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός”. Παράλληλα ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από τον Κυρ. Μητσοτάκη να… “μαζέψει” τον Άδ. Γεωργιάδη, λέγοντας ότι “από το 1964 στο κόμμα, γνώρισε μεγάλους αρχηγούς που δεν άφηναν κανέναν όχι μόνο να εκφράζει προσωπικές απόψεις, αλλά ούτε να τις διανοηθεί”.

Τέλος, έδειξε πως περίμενε… περισσότερα από τον πρόεδρο της Ν.Δ. τονίζοντας με νόημα ότι “ίσως να ήταν πιο καλό και για το κόμμα μας στο εσωτερικό να ήταν πιο ξεκάθαρος (σ.σ.: ο πρόεδρος της Ν.Δ.) και να έριχνε περισσότερες ευθύνες σε ό,τι αφορά τους δανειστές”.

Δ. Τζανακόπουλος: Αρνητικός παράγοντας στην ελληνική προσπάθεια ο Κ. Μητσοτάκης

Η στάση που κράτησε ήδη από προχθές ο Κυρ. Μητσοτάκης στο Βερολίνο προκάλεσε χθες την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι “δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά, αρνητικός παράγοντας στην προσπάθεια της Ελλάδας να πετύχει μια θετική για την κοινωνία και την οικονομία συμφωνία είναι ο αρχηγός της Ν.Δ.” κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι την πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης “αντί να υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις, όπως θα όφειλε, επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση”.

“Έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιδείξει υπευθυνότητα και για άλλη μια φορά υιοθέτησε το σύνολο των θέσεων των πιο ακραίων από τους δανειστές” παρατήρησε δηκτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: avgi.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...