Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Στο Παρίσι έμεινα σε ξενοδοχείο, όχι στο σπίτι του Βολταίρου (βίντεο)

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Στο Παρίσι έμεινα σε ξενοδοχείο, όχι στο σπίτι του Βολταίρου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρότατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την “Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή, στο πλαίσιο απάντησής του στον πρόεδρο της ΝΔ, αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας σε μια συζήτηση πάντως που δεν περιορίστηκε στο θέμα της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε αρχικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απεγνωσμένη προσπάθεια να «δημιουργήσει την πλαστή εντύπωση ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας», προσθέτοντας ότι προφανώς «κάποιος επικοινωνιολόγος θα σύστησε στον κ. Μητσοτάκη να αναδείξει την ατζέντα του φόβου, προκειμένου να συγκροτήσει συγκροτημένη αντιπολιτευτική γραμμή».

«Παραδοσιακή ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς είναι o φόβος και η κινδυνολογία για την οικονομία, ο φόβος και η κινδυνολογία για την ασφάλεια, ο φόβος και η κινδυνολογία για τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός θυμίζοντας ότι την ίδια ατζέντα υιοθέτησε και ο προκάτοχος του κ. Μητσοτάκη, Αντώνης Σαμαράς χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι η ΝΔ που σήμερα δήθεν κόπτεται για την ασφάλεια δεν πήρε κανένα μέτρο για τη βία στα γήπεδα, διότι δεν επρόκειτο, όπως είπε ο πρωθυπουργός, για βία που μπορούσε να συνδέσει ιδεολογικά με την Αριστερά.

Ο Αλ. Τσίπρας εξήγησε ακόμη ότι κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εξαρθρωθεί πολυμελή κυκλώματα που έκαναν κλοπές και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα που αποδεικνύουν ότι ακόμη και βία στα Εξάρχεια έχει εμφανώς μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν.

Προσπερνώντας το ζήτημα που πραγματεύεται η επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει στον ελληνικό λαό τι συζήτησε πίσω από τις κλειστές πόρτες με Μέρκελ και Σόιμπλε στη Γερμανία.

Τον κάλεσε παράλληλα να τοποθετηθεί εάν συμφωνεί με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και ταυτόχρονα, να παρουσιάσει το πρόγραμμα του στον ελληνικό λαό όπως ακριβώς έκανε, όπως λέει η ΝΔ, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

«Στο Παρίσι έμεινα σε ξενοδοχείο, όχι στο σπίτι του Βολταίρου»

Απαντώντας για τις συναντήσεις του στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το ταξίδι του κάθε άλλο παρά κρυφό ήταν καθώς ήταν ενήμερη ήταν η γαλλική κυβέρνηση και η ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για αθλιότητες από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ όταν του ζητήθηκε να καταθέσει τη σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Ρόθτσιιλντ εξήγησε ότι η σύμβαση προϋπήρχε της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, καλώντας ταυτόχρονα τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει εκείνος το πόθεν έσχες του.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επιπλέον ότι στο Παρίσι έμεινε σε ξενοδοχείο και όχι στο σπίτι του Βολταίρου, το οποίο αγόρασε η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ όσο οι δυο τους ήταν σε διάσταση.

“Αθλιότητα η παρουσία στο Βερολίνο – Φορέσατε τη φανέλα του ΔΝΤ”

Aθλιότητα καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την πρόσφατη παρουσία του στο Βερολίνο, κατά τη δευτερολογία του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

«Φορέσατε τη φανέλα των δανειστών, του ΔΝΤ, όχι της Εθνικής Ελλάδος», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη και απαντώντας στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει η αξιόγηση, σημείωσε:

«Μας κατηγορείτε γιατί δεν κλεινουμε το 25% που απομένει, ενώ ξέρετε ότι αυτό έχει να κάνει με υπερβολικές απαιτήσεις που δεν δικαιολογούνται».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο.

Σημείωσε ακόμη ότι επί κυβερνήσεώς της η Νέα Δημοκρατία είχε υπογράψει για πλεονάσματα 4,5%.

«Εμείς το κάναμε 3,5%», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι θλιβερό που δεν παίρνει θέση για τα παράλογα μέτρα που μας ζητούν οι δανειστές.

«Ψάχνετε με αγωνία να βρείτε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν πάει καλά η οικονομία», είπε ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ και τον κάλεσε να απαντήσει «ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα μέτρα».

«Βγήκε ο αντιπρόεδρος σας στα τηλεπαράθυρα και είπε, εκλογές, γιατί ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση» πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει δημόσια ότι «εμείς αυτά και άλλα τόσα μέτρα θα παίρναμε για να κλείσει η αξιολόγηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...