Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τρελάθηκαν” οι Τούρκοι με τον Κοτζιά – “Κοτζιάς και Καμμένος αξιολογούν πόλεμο με την Τουρκία”

“Τρελάθηκαν” οι Τούρκοι με τον Κοτζιά – “Κοτζιάς και Καμμένος αξιολογούν πόλεμο με την Τουρκία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ερντογανικός Τύπος στην Τουρκία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αξιολογεί έναν πόλεμο με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, φερέφωνο του Τούρκου Προέδρου, ισχυρίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς “αποκάλυψε” (προφανώς το φαντάστηκαν) ότι η Ελλάδα συζήτησε έναν πόλεμο με την Τουρκία μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ενώ η ίδια εφημερίδα γράφει ότι και ο Πάνος Καμμένος είχε αξιλογήσει το ενδεχόμενο πολέμου με την Τουρκία.

Προφανώς και η Yeni Safak γράφει προκλητικές ανοησίες, αφού δεν είναι η Ελλάδα που συνεχώς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο σε θάλασσα και αέρα αλλά η Τουρκία, ωστόσο, αυτό που φανερώνεται από τα δημοσιεύματα αυτά είναι ο πανικός που έπιασε τους Τούρκους μετά τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στον ΣΚΑΪ.

Εξέλαβαν τις προσεκτικά διατυπωμένες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ότι η Ελλάδα δεν φοβάται στρατιωτικά την Τουρκία και ότι έχει την αποτρεπτική δύναμη, ως σενάριο προετοιμασίας πολέμου.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα συνεχώς προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία, από πάντα, αφού η τουρκική απειλή μάς ακολουθεί με τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους.

Οι Τούρκοι δε, με οποιοδήποτε καθεστώς, οθωμανικό, κοσμικό ή ισλαμικό, ουδέποτε θέλησαν να ειρηνεύουν, πάντοτε προκαλούσαν την Ελλάδα.

«Προκλητική δήλωση από την Ελλάδα, που συζητά να ανοίξει πόλεμο με την Τουρκία» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της σκληρά ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak.

“Ενώ συνεχίζεται η ένταση στις βραχονησίδες των Ιμίων μια σκανδαλώδης δήλωση ήλθε από την Ελλάδα”, σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επιχείρησε να αντιδράσει στην επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα Ίμια και στις δράσεις στην περιοχή των ομάδων της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα συζήτησε το άνοιγμα πολέμου με την Τουρκία την 15η Ιουλίου».

Ακολούθως τονίζεται η δήλωση του κ. Κοτζιά: “Η Τουρκία θεωρεί ότι έχουμε αδυναμίες στο ζήτημα της ασφάλειας της χώρας μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι μεγάλο λάθος” και υπενθυμίζεται η υποτιθέμενη αποκάλυψη που είχε κάνει ο αρθογράφος της ίδιας εφημερίδας, Μεχμέτ Ατζέτ, (την 1η Φεβρουαρίου) ότι ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ, Αποστολάκης, είχε αξιολογήσει με τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ Καμμένο το ενδεχόμενο να ανοίξουν πόλεμο με την Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου.

Τη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ για τα Ίμια προβάλλει και η ηλεκτρονική έκδοση της Vatan χαρακτηρίζοντάς τη σκανδαλώδη.

H ηλεκτρονική έκδοση της Sabah με τον τίτλο «Δείτε τι είπε για τους προδότες πραξικοπηματίες ο Έλληνας ΥΠΕΞ» γράφει ότι στη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, κ. Νίκου Κοτζιά, αναφορικά με τη διαφυγή στη χώρα του των προδοτών της FETO [της υποτιθέμενης οργάνωσης του ιμάμη Γκιουλέν], υπάρχουν αντιφατικές παραδοχές.

Ο Έλληνας Υπουργός αφού δήλωσε “αν γνωρίζαμε ότι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο εκείνη τη νύχτα είναι πραξικοπηματίες δε θα τους δεχόμασταν στη χώρα” προέβη σε δηλώσεις υποστηρικτικές των μελών της FETO.

«Ανακοίνωση σαν ομολογία από την Ελλάδα» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haber 24 αναφορικά με τη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ ότι δεν θα έδιναν άδεια για την προσγείωση του ελικοπτέρου εάν γνώριζαν ότι οι επιβαίνοντες είναι πραξικοπηματίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...