Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραληρεί ο τουρκικός Τύπος από τις δηλώσεις Κοτζιά – Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τους έκανε να “χοροπηδούν”

Παραληρεί ο τουρκικός Τύπος από τις δηλώσεις Κοτζιά – Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τους έκανε να “χοροπηδούν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μήνυμα που ήθελε να στείλει στην Άγκυρα ο Νίκος Κοτζιάς οι Τούρκοι το πήραν και τραντάχτηκαν, όπως φαίνεται από τα υστερικά δημοσιεύματα των εφημερίδων τους.

Συνηθισμένοι σε μια ελληνική εξωτερική πολιτική “κατευνασμού” τα τελευταία 20 χρόνια, τώρα ξύπνησαν σε μια νέα πραγματικότητα και συνειδητοποίησαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική ηγεσία που δεν πρόκειται να ανεχθεί για πολύ ακόμα την παράνομη προκλητικότητά τους, πράγμα που φυσικά τους ανησυχεί διότι γνωρίζουν καλά ότι η Ελλάδα έχει τη στρατιωτική ισχύ να τους αντιμετωπίσει νικηφόρα σε οποιαδήποτε “νευρικότητά” τους.

Η τουρκική Aksam σε σύντομο δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον ΣΚΑΪ.

Το δημοσίευμα, το οποίο φέρει τον υπέρτιτλο «Ο γείτονας υπερέβη και πάλι τα εσκαμμένα» και τον τίτλο «Εμείς θα αποφασίσουμε ποιος είναι πραξικοπηματίας», επικεντρώνεται στις δηλώσεις του Υπουργού αναφορικά με τα Ίμια και την απόφασης μη έκδοσης των αξιωματικών.

Προφανώς και οι Τούρκοι μπερδεύονται. Ούτε αυτοί θα αποφασίσουν, ούτε ο Κοτζιάς, αλλά η ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν ικέτες οι οχτώ στρατιωτικοί τους.

Μπορεί στο ισλαμιστικό τους χαλιφάτο η διάκριση των εξουσιών να είναι κάτι “άγνωστο”, εξάλλου η Τουρκία ουδέποτε είχε πλησιάσει αυτό που λέμε δυτική αστική δημοκρατία, αλλά να “ουρλιάζουν” οι εφημερίδες τους ότι αυτοί θα αποφασίσουν δείχνει ακριβώς το αδιέξοδό τους απέναντι σε αυτό που ονομάζεται νομιμότητα (ακόμα μια άγνωστη λέξη για το τουρκικό καθεστώς).

Η Hurriyet, πιο μετρημένη, σε σύντομο δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Εμείς δεν είμαστε Συρία» δίνει έμφαση στις δηλώσεις του Υπουργού αναφορικά με τα Ίμια, καθώς και στο σχόλιο του ότι η Ελλάδα δεν είναι μία Συρία ή ένα Ιράκ. Το έλαβαν κι αυτό το μήνυμα.

Εάν στη Συρία υφίστανται ήττες αντιμετωπίζοντας ελαφρά οπλισμένους ατάκτους, αντιλαμβάνονται ότι απέναντι στις βαριά οπλισμένες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις η συντριβή τους θα είναι ολοκληρωτική.

Η Sozcu έχει πάθει νευρικό κλονισμό, γράφοντας για «Θρασεία δήλωση από τον Έλληνα Υπουργό» και αναφέρεται σε αυτό που τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς, ότι δηλαδή ο Τούρκος στρατηγός, Ακάρ, “και να ήθελε δεν θα μπορούσε να βγει στα Ίμια».

Οι Τούρκοι, όπως σωστά επεσήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα κρατά στα χέρια της εργαλεία που μπορούν να τους ωφελήσουν ή να τους βυθίσουν σε ανείπωτη δυστυχία. Όσο πιο σύντομα αποδεχτούν ότι είναι προς το συμφέρον τους να μην προκαλούν την Ελλάδα, τόσο το καλύτερο για εκείνους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...