Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσακαλώτος “τρολάρει” ΝΔ: Συγκινήθηκα που σας έλειψα

Ο Τσακαλώτος “τρολάρει” ΝΔ: Συγκινήθηκα που σας έλειψα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πρέπει να πω ότι είναι συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα. Οι ενημερώσεις γίνοναι από την κυβέρνηση και όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά για όλη την κυβέρνηση», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι θα υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής την προσεχή Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, και ως εκ τούτου, η ΝΔ θα έχει τον χρόνο να ξεπεράσει τη στενοχώρια της, διότι δεν θα γίνει αυτό που έλεγε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και διότι δεν θα παρθούν τα μέτρα στο ύψος που έλεγε.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε απέναντι σε όσους υποστηρίζουν ότι θα επιβληθούν μέτρα 2-4-6 δισ. ευρώ επικαλούμενος τα όσα είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά το Eurogroup.

“Όλα τα λεφτά ήταν μια λέξη Μοσκοβισί στο Eurogroup «net» (καθαρά)”.

“Όταν περιμένει η αντιπολίτευση να πάρουμε μέτρα δισεκατομμυρίων ο Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι το πακέτο δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση”.

Αν υπάρχει, για παράδειγμα 1 δισ. μέτρων θα υπάρχει και 1 δισ. μέτρων θετικών που θα επιστρέφουν χρήματα στην οικονομία, υποστήριξε.

Επικαλέστηκε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι θα πάμε σε ανακατατάξεις εντός του φορολογικού πακέτου και εντός του κοινωνικού πακέτου.

“Κάποιοι θα κερδίσουν, κάποιοι θα χάσουν αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα για μειωθούν όσο γίνεται οι χαμένοι”, παραδέχτηκε.

Οπως σημείωσε “ποτέ δεν είπαμε ότι το φορολογικό σύστημα των τελευταίων μέτρων είναι σωστό. Το σημαντικό είναι να δούμε αν το σύστημα είναι δίκαιο”.

Συμπλήρωσε ότι, παράλληλα, “συζητάμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για να περιοριστεί η λιτότητα με προγράμματα απασχόλησης, θα συζητήσουμε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων”.

Όπως είπε δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες πριν τη διαπραγμάτευση αλλά έχουν δοθεί οι βασικές παράμετροι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς.

“Η στρατηγική της ΝΔ να βάλει όλα τα αυγά στο καλάθι ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση βγήκε λάθος”, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Αν θα εγκρίνετε το νέο πακέτο ή όχι θα το δούμε όταν φέρουμε τα μέτρα στη Βουλή, μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων», είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Έχετε ένα πολύ καλό περίγραμμα και γνωρίζετε τους βασικούς πυλώνες αυτής της συμφωνίας, όλα τα άλλα είναι υποκρισία», ανέφερε και επεσήμανε:

«Το πρόβλημά σας δεν είναι ότι δεν ξέρετε, αλλά ότι δεν σας αρέσει».

Επίσης, ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής την προσεχή Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, και ως εκ τούτου, η ΝΔ θα έχει τον χρόνο να ξεπεράσει τη στενοχώρια της, διότι δεν θα γίνει αυτό που έλεγε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και διότι δεν θα παρθούν τα μέτρα στο ύψος που έλεγε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...