Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΔΝΤ αδειάζει τη Λαγκάρντ και βάζει τέλος στο “παραμυθάκι” ότι συμφωνεί με τη Μέρκελ

Το ΔΝΤ αδειάζει τη Λαγκάρντ και βάζει τέλος στο “παραμυθάκι” ότι συμφωνεί με τη Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΔΝΤ διαψεύδει την δήθεν συμφωνία Λαγκάρντ-Μέρκελ που “διαφήμιζαν” για τους δικούς τους εθνιστικούς λόγους τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και μικροκομματικούς λόγους πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν σαν να είναι το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος στο παραμυθάκι ότι το ΔΝΤ έχει υποχωρήσει και είναι κοντά με τις θέσεις της Γερμανίας, έβαλε σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, που για πολλοστή φορά ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ θέλει ναι μεν σκληρές μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα θέλει και γενναία απομείωση του ελληνικού χρέους από τους εταίρους που είναι και οι βασικοί δανειστές της Ελλάδας.

Έτσι καταρρέει και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό η επικοινωνιακή εκστρατεία λάσπης κατά της ελληνικής κυβέρνησης,ότι δήθεν τώρα βρίσκεται στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι όλοι οι δανειστές συμφώνησαν μεταξύ τους και λόγω των δικών της διαπραγματευτικών λαθών ο λογαριασμός θα είναι βαρύτατος.

Βέβαια μεγάλη ευθύνη για αυτή την ομιχλώδη κατάσταση φέρει και η Ευρωπαία γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία επιθυμεί κατά τα φαινόμενα να πουλήσει πολιτική εκδούλευση στην Μέρκελ που καταρρέει και εσκεμμένα αφήνει να υπάρχουν ασάφειες για την πραγματική στάση του ΔΝΤ.

Προφανώς η Γερμανίδα καγκελάριος μιλάει στα “γαλλικά” στην κυρία Λαγκάρντ για να την βοηθήσει να σωθεί.

Το ΔΝΤ όμως εξακολουθεί να μιλάει στα σκληρά “αμερικάνικα” και δείχνει ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει μικροπολιτικά συμφέροντα της Γερμανία, επιμένοντας ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν γενναία μείωση του ελληνικού χρέους.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι γερμανικά και “ελληνικά” μέσα ενημέρωσης πανηγύριζαν για την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και την “νίκη” των Μέρκελ-Σόιμπλε ότι πλέον και το ΔΝΤ δέχεται η συζήτηση για το ελληνικό χρέος να πάει μετά το 2018, ο κ Ράις και σ αυτό ήταν κάθετος ότι αποτελεί προϋπόθεση της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα η εκ των προτέρων δέσμευση και εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης του Χρέους, παρόλο που αυτά θα εφαρμοστούν αργότερα.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η συζήτηση για το χρέος θα μπορέσει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Επιβεβαίωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα έρθει στην Αθήνα στις αρχές της επομένης εβδομάδας και θα επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απεκάλυψε πως η Ελλάδα ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν την περασμένη Τρίτη, ενώ ομοίως επιβεβαίωσε πως η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε προσφάτως επικοινωνία και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη αξιολόγηση.

Ερωτηθείς για το εάν έχει υπάρξει από το Ταμείο οποιαδήποτε μελέτη για τις επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, ο Τζέρι Ράις δεν απάντησε με σαφήνεια και αρκέστηκε να δηλώσει πως ήταν και παραμένει προτεραιότητα της Ελλάδος να μείνει στην ευρωζώνη και προτεραιότητα των άλλων χωρών της ευρωζώνης να τη διατηρήσουν σε αυτή.

Υπογράμμισε δε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος η παραμονή της στην ευρωζώνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

Μέρκελ για θάνατο Ναβάλνι: «Φιμώθηκε με τρομακτικές μεθόδους»

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...