Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψυχολογικός πόλεμος από την Άγκυρα – Διασπορά ψευδών ειδήσεων για την περιοχή των Ιμίων

Ψυχολογικός πόλεμος από την Άγκυρα – Διασπορά ψευδών ειδήσεων για την περιοχή των Ιμίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως μέρος ενός άτυπου ψυχολογικού πόλεμου γίνεται αντιληπτή από την Αθήνα η διασπορά διαστρεβλωμένων ειδήσεων από τουρκικά MME για τη δραστηριοποίηση πλοίων και εναέριων μέσων της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων.

Χθες, στην Αθήνα σήμανε συναγερμός όταν μεταδόθηκε είδηση η οποία περιέγραφε χαμηλή πτήση ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από τα Ίμια και, παράλληλα, την προσέγγιση ακταιωρών.

Από το ΓΕΕΘΑ είχε φύγει, ούτως ή άλλως, άμεσα εντολή για κινητοποίηση των ελληνικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Χθες, για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, στην περιοχή των Ιμίων υπήρχαν πλοία του Λιμενικού Σώματος και της τουρκικής ακτοφυλακής, σε μια διάταξη η οποία θυμίζει αρκετά όσα συνέβαιναν και όλες τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή ένα «κρυφτό» με αρκετά χαρακτηριστικά παιχνιδιού εντυπώσεων, καθώς στην ακτή της Τουρκίας βρίσκονται μονίμως εν λειτουργία κάμερες που μεταδίδουν εικόνες πολεμικής ετοιμότητας.

Έτσι και χθες, το πρακτορείο Anadolu ανάρτησε ένα βίντεο το οποίο μετέδιδε εικόνες τουρκικών ελικοπτέρων στο Τουργκούτ Ρεις (μία από τις δύο πόλεις που βρίσκονται στην ακτή απέναντι από τα Ιμια) και σκαφών της ακτοφυλακής να πραγματοποιούν ταχείες διελεύσεις από την ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα το Anadolu μετέδωσε ακόμη μία πληροφορία, η οποία διαψεύδεται από την ελληνική πλευρά, περί πραγματοποίησης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης (SAR) από το τουρκικό λιμενικό, στα διεθνή ύδατα, δυτικά της Λέσβου.

Από το ΓΕΝ και το Λιμενικό η συγκεκριμένη πληροφορία διαψεύδεται, ωστόσο προφανώς οι Τούρκοι στοχεύουν στην ανάδειξη του πάγιου επιχειρήματός τους περί αρμοδιότητάς τους για πραγματοποίηση επιχειρήσεων SAR ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, δηλαδή περίπου στο μισό Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο πεδίο διπλωματικής ελληνοτουρκικής επαφής, το Κυπριακό, γίνονται προσπάθειες επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων, έπειτα από την ακύρωση, με πρωτοβουλία Τούρκων και Τουρκοκυπρίων, της χθεσινής συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξακολουθεί να εκδηλώνει την πρόθεσή του να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, ωστόσο χθες γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει -με επιστολή- του τον γ.γ. του OHE Αντόνιο Γκουτιέρες, για την αρνητική στάση του κ. Ακιντζί.

Τον ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...