Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάμελλος: Οι δηλώσεις Λαγκάρντ δείχνουν ότι οι υποθέσεις ΔΝΤ για την Ελλάδα ήταν λάθος

Φάμελλος: Οι δηλώσεις Λαγκάρντ δείχνουν ότι οι υποθέσεις ΔΝΤ για την Ελλάδα ήταν λάθος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι χθεσινές δηλώσεις Λαγκάρντ σχετικά με την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος αποδεικνύουν ότι εκτιμώνται πλέον τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας και αποτελούν μια έμμεση δήλωση, ότι οι δείκτες και οι υποθέσεις του ΔΝΤ ήταν λανθασμένοι», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί της Παρασκευής.

«Έχουμε δικαίωμα στην πρόοδο και την ανάπτυξη. Εξάλλου, υπάρχει πλέον και μια άλλη πρόταση σε παγκόσμιο επίπεδο για την οικονομική πολιτική, μια πρόταση που είναι υπέρ της ανάπτυξης και της εργασίας και κατά της λιτότητας. Αυτή είναι μια σταθερή γραμμή που ακολουθούμε στις διαπραγματεύσεις και στις διεθνείς συμμαχίες που στηρίζουμε και συμμετέχουμε», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος.

Επεσήμανε δε, ότι τόσο η ρύθμιση του χρέους, όσο και η ποσοτική χαλάρωση παραμένουν στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων και είναι προς διεκδίκηση, διότι τα χρειάζεται η Ελληνική οικονομία.

«Η διεκδίκηση και οι στόχοι της χώρας κατά τη διαπραγμάτευση δεν έχουν τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η Ελλάδα διεκδικεί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την τροφοδότηση της ανάπτυξης, η οποία χρειάζεται να απελευθερωθεί από το άγχος, το βάρος και την αβεβαιότητα που δημιουργούν το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ και η διαθεσιμότητα και το κόστος χρήματος, που με τη σειρά τους δημιουργούν μια στένωση στην προσέλκυση επενδύσεων και την ταχεία αύξηση της εργασίας.

Σαφώς και η κυβέρνηση δεν «υποτιμά την εκλογική συγκυρία στην Ευρώπη, η οποία παίζει το ρόλο της ως προς πιθανούς συμβιβασμούς και ενδεχόμενες λύσεις. Πρόκειται για ένα ζήτημα με πολλές παραμέτρους τις οποίες αναγιγνώσκουμε ώστε να είμαστε ασφαλείς ως χώρα«, επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ωστόσο, «γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα δημοσιονομικά, έχει αποδείξει την αναστροφή των ρυθμών της ανάπτυξης και υποστηρίζει την πολιτική ενότητα της Ευρώπης. Γι’ αυτό και ζητούμε δικαιοσύνη και τιμιότητα σε αυτό το επίπεδο. Δεν θέλουμε να μπλέξουμε στα κομματικά παιχνίδια που μπορεί να κάνει το Χριστιανοδημοκρατικό ή άλλα κόμματα της Ευρώπης, ενόψει εθνικών εκλογών. Από τέτοιες επιλογές δεν θέλουμε να επηρεάζεται η χώρα μας«.

Και βέβαια, «ο απαράβατος όρος της κυβέρνησης είναι ένας. Ούτε ένα επιπλέον ευρώ λιτότητας. Δεν το δεχόμαστε ούτε σε πολιτικό, ούτε σε αναπτυξιακό και παραγωγικό επίπεδο. Λέμε όχι, λοιπόν, σε νέα λιτότητα», υπογράμμισε ο Αν. ΥΠΕΝ και σχολίασε ότι κάποιες δηλώσεις στην Ευρώπη, όπως αυτές του κ. Σόιμπλε, δεν είναι πάντα θεσμικές θέσεις, γίνονται για πολιτική κατανάλωση ή χρησιμοποιούνται ως προσωπικά αντίμετρα σε μια θεσμική απόφαση.

“Όμως, η χώρα προχωρά με τις θεσμικές αποφάσεις των Ευρωπαϊκών οργάνων που είναι και αυτές που κρίνονται στη διαπραγμάτευση”.

«Κανείς δεν λέει ότι η χώρα διαθέτει στα χέρια της όλες τις επιλογές για τα δημοσιονομικά ζητήματα. Γνωρίζουμε το μέγεθος της χρεοκοπίας που είχαμε να διαχειριστούμε, εδώ και 2 χρόνια«, είπε ο Σ. Φάμελλος ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

«Όπως γνωρίζουμε πόσο δύσκολος είναι ο καθημερινός αγώνας που δίνει ο κάθε οικογενειάρχης, ο κάθε επαγγελματίας και παραγωγός, ο κάθε πολίτης για να βρει δουλειά και να ζήσει αξιοπρεπώς. Προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε τη θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση και να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τον ΄Ελληνα πολίτη. Αυτό είναι το κριτήριό μας και αυτό εκπροσωπούμε στην Ευρώπη«.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης οφείλει να έλθει στην Βουλή και να απολογηθεί για τα Τέμπη

Φάμελλος: Το έγκλημα των Τεμπών μεγεθύνεται από την προσπάθεια του Μητσοτάκη για συγκάλυψη

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για τους απλήρωτους λογαριασμούς που ξεπερνούν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...