Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Πετύχαμε έντιμο συμβιβασμό – Ο Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια

Τσίπρας: Πετύχαμε έντιμο συμβιβασμό – Ο Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Έντιμο συμβιβασμό” χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” και σε απάντηση σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη.

Παράλληλα, από το στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα δεν διέφυγε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν ήταν παρών στη συζήτηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο το έβαλε στα πόδια και «τις τελευταίες ημέρες έχει κρυφτεί».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα “καθοριστιμό βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”.

“Η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια σε δυο μέτωπα. Να πετύχει τους στόχους του τρέχοντος προγράμματος και να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση για την β’ αξιολόγηση. Οσον αφορά στην προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους είναι πλέον παραδεκτό από όλους ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται και η οικονομία ανακάμπτει”, επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας.

“Στο Eurogroup έγινε ένα σημαντικό βήμα όπου συνομοληγήθηκαν οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινείται η συμφωνία που θα καταλήξουν τα τεχνικά κλιμάκια”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Πετύχαμε έναν έντιμο συμβιβασμό, συμφωνήθηκε για πρώτη φορά μετά από 7 χρονια να αφήσουμε πίσω την αρχή της διαρκούς λιτότητας και να επανακαθορίσουμε προτεραιότητες στη βάση της προώθησης πολιτικών που θα ενισχύουν τη διαπιστωμένη αναπτυξιακή τάση της ελληνικής οικονομίας”, τόνισε.

“Ο δημοσιονομικός χώρος, για τον οποίο γίνεται λόγος, θα αφορά τις προβλέψεις και όχι τα αποτελέσματα”, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

“Δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι η παράλογη απαίτηση για επιπλέον μέτρα 2% του ΑΕΠ για μετά τη λήξη του προγράμματος”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε δε ότι για κάθε ευρώ επιβάρυνσης από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουν οι δανειστές μας και για τις οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, “προεξοφλώ ότι δεν είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γι’ αυτό,  θα υπάρχει κι ένα ευρώ αντίστοιχης ελάφρυνσης από τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουμε εμείς”.

Ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε την κινδυνολογία και την καταστροφολογία της προηγούμενης περιόδου.

Επεσήμανε ότι στην αντιπολίτευση είχαν προεξοφλήσει όλοι ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτύγχανε τους στόχους της και ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης.

Τελικά, τόνισε, “όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δότης, με την εφάπαξ 13η σύνταξη”, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είχε κρατήσει αδιανόητη στάση, που δεν επικρότησε ένα μέτρο -για πρώτη φορά σε 7 χρόνια προγράμματος- παροχής στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Επεσήμανε, επίσης, ότι” ο κ. Λεβέντης ήταν ο μόνος που μπήκε στον κόπο να μου καταθέσει ερώτηση για το ζήτημα, ενώ άλλοι δεν το έκαναν γιατί προτιμούν τους μονολόγους”, τονίζοντας ότι θα είναι στη Βουλή κάθε Παρασκευή για να απαντάει, και σε εύκολες και δύσκολες στιγμές, γιατί εκείνος δεν κρύβεται όπως κρύβονται άλλοι, κάτι που, όπως σημείωσε, φαίνεται από τα άδεια έδρανα.

“Ειμαι εδώ ο κ.Μητσοτάκης που είναι; Εμαι εδώ να μου κάνει μια ερώτηση”

“Η ώρα του Πρωθυπουργού είναι ανοικτή και για τον κ.Μητσοτάκη, θα είμαι εδώ να τον περιμένω, όσες ερωτήσεις θέλει να κάνει ειμαι εδώ να του απαντώ. Ο ίδιος έχει κρυφτεί τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω γιατί, ελπίζω να φανερωθεί και να μας πει την άποψη του”

“Ειδικά ο κ.Μητσοτάκης που προταγωνίστησε σ’ αυτά τα σενάρια της καταστροφής, υπάρχει ένα ερώτημα. γιατί δεν λεει κάτι; Εντάξει ειπώθηκε ότι ο άνθρωπος έπαθε ένα κρυολόγημα τις τελευταίες μέρες, χθες τον είδα στα εγκαίνια του Ιδρύματος Νιάρχος, του ευχήθηκα περαστικά, γιατί δεν κάνει μια γραπτή δήλωση;”

“Αν ο Μητσοτάκης, που το έχει βάλει στα πόδια από την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανιστεί εδώ θα μείνω μέχρι το βράδυ να του απαντήσω”

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ενοχή του οδηγού της Ντ. Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσανα Λαλλαούνη ζητεί ο Εισαγγελέας

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Γραμμένος: Ρινικό κάταγμα και ρήξη καρπού μετά την επίθεση Φλώρου στη Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...