Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Τσίπρας… “στόλισε” τον Μητσοτάκη στα γερμανικά (βίντεο)

Πώς ο Τσίπρας… “στόλισε” τον Μητσοτάκη στα γερμανικά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια γερμανική λέξη χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να επιτεθεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στην “Ωρα του πρωθυπουργού” στη Βουλή.

Ο Αλ. Τσίπρας απαντούσε σε ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για την αξιολόγηση και το αποτέλεσμα του Eurogroup, αλλά αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος απουσίαζε από την αίθουσα του Κοινοβουλίου.

“Στην πρώτη αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης νέος τότε αρχηγός ενώ είχε πει «δεν βιάζομαι» τον πίεσαν διάφορα εκδοτικά συμφέροντα που βιάζονταν για τα δάνεια τους και άλλοι ακραίοι εντός της ΝΔ… σφύριζε αδιάφορα και άρχισε να λέει εκλογές. Το ίδιο επανέλαβε και στη 2η αξιολόγηση. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο κ. Μητσοτάκης τώρα επαναλαμβάνει το ίδιο. Και τί έρχεται και λέει; Όταν επαναφέρει το ΔΝΤ την ίδια αξίωση όχι μόνο δεν βάζει πλάτη αλλά πηγαίνει στο Βερολίνο λίγο πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευση και ρίχνει τα βάρη στην ελληνική πλευρά γιατί λέει καθυστερεί. Δεν το κάνει μόνο ο κ. Μητσοτάκης. Το ίδιο έκαναν και οι ευρβουλευτές της ΝΔ στη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο ευρωκοινοβούλιο όπου ήταν οι μόνοι από όλες τις πτέρυγες που τοποθετήθηκαν εναντίον της χώρας και απέδωσαν ευθύνες για τις καθυστερήσεις”, είπε ο πρωθυπουργός και στο σημείο αυτό χρησιμοποίησε τις νέες του γνώσεις στη γερμανική.

“Η γερμανική γλώσσα έχει μια λέξη που είναι αμετάφραστη στα ελληνικά. Λέγεται Fremdscham και σημαίνει ντροπή για κάτι που κάνει κάποιος άλλος. Εγώ θέλω με αυτή τη γερμανική λέξη να αποδώσω το συναίσθημα που εγώ αισθάνομαι για τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο λίγο πρίν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αισθάνομαι ντροπή γιατί στο τέλος της ημέρας είναι μια στάση αντιπατριωτική και προσέχω τις λέξεις μου”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεση κατά του κ.Μητσοτάκη λέγοντας στον ερωτώντα πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων:

“Πείτε μου κυριε Λεβέντη, θα έχανε ή θα κέρδιζε το πολιτικό σύστημα της χώρας και η ίδια η αντιπολίτευση αν στην 1η αξιολόγηση και στη 2η αξιολόγηση βγαίνατε και λέγατε, κυρίως ο κ. Μητσοτάκης: «διαφωνώ με την κυβέρνηση αλλά στηρίζω την εθνική προσπάθεια να μην επιβληθούν αυτές οι παράλογες απαιτήσεις». Ποιος θα έχανε και ποιος θα κέρδιζε, όπως λέει ο φίλος μου ο Ευκλείδης που μιλά καλά τα αγγλικά θα ήταν «win win» για αυτόν. Αν δεν τα καταφέρναμε θα έλεγε «ορίστε τους στηρίξαμε αλλά είναι τόσο άχρηστοι και δεν τα κατάφεραν». Και τώρα που τα καταφέραμε θα μπορούσαν να βγουν και να πουν «τα καταφεραν επειδή τους στηρίξαμε και διαμορφώσαμε ένα εθνικό μέτωπο». Ούτε αυτή τη στοιχειώδη ευφυία δεν είχαν. Γιατί; Γιατί το πάθος για την επιστροφή στις καρέκλες της εξουσίας για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο που έκαναν όλες αυτές τις δεκαετίες είναι ισχυρότερο από το πατριωτικό καθήκον.”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...