Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χατζηδάκης: Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε πρόωρες εκλογές

Χατζηδάκης: Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε πρόωρες εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η κυβέρνηση αυτή απεχθάνεται τις μεταρρυθμίσεις και όσες έχει υποχρεωθεί να εφαρμόσει στην πραγματικότητα τις υπονομεύει» τονίζει αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ των άλλων, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημειώνει πως «η κυβέρνηση έκανε μεγάλες υποχωρήσεις, προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα».

Επισημαίνει πως «ζητάμε πολιτική αλλαγή, αν και ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να την επιβάλουμε», παραδεχόμενος έτσι ότι εκλογές θα γίνουν όποτε το αποφασίσει η κυβέρνηση, ωστόσο θεωρεί ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο των πολιτικών εξελίξεων. Και προσθέτει ότι «δεσμευόμαστε σε ένα οικονομικό πρόγραμμα, που στηρίζεται στο τρίπτυχο μείωση φόρων, μείωση δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων». Παράλληλα δηλώνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει διδαχθεί από τα λάθη της και τα λάθη των άλλων.

Όσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έκανε μεγάλες υποχωρήσεις προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα και να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύεσεις για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Τονίζει,όμως ότι “Φοβάμαι, δε, ότι από την ερχόμενη Τρίτη που θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και θα έρθουν στη δημοσιότητα αυτά που πραγματικά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, θα βρεθούμε όλοι μπροστά σε πολύ οδυνηρότερες εκπλήξεις”.

“Η λύση στο πρόβλημα της χώρας είναι η στροφή στην παραγωγή. Η προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα φέρουν μεροκάματο στο σπίτι. Η διανομή, μην το ξεχνάτε, έχει ως προϋπόθεση την παραγωγή! Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να εκπλήξουμε ευχάριστα τις αγορές και τους επενδυτές. Πρέπει να τους πείσουμε ότι Ελλάδα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να συμβεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση αυτή, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται η πιο μνημονιακή απ’ όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Διότι με την πολιτική της – τη λατρεία που τρέφει απέναντι στους φόρους και την απέχθεια που έχει απέναντι στις μεταρρυθμίσεις – παρατείνει συνεχώς την κρίση της οικονομίας μας και κατ΄ επέκταση την παραμονή μας στα μνημόνια”, τονίζει ακόμη ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...