Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση Τραμπ προσκάλεσε τον Κοτζιά στην Ουάσιγκτον – Συνάντηση με γεωπολιτική ατζέντα

Η κυβέρνηση Τραμπ προσκάλεσε τον Κοτζιά στην Ουάσιγκτον – Συνάντηση με γεωπολιτική ατζέντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Ουάσιγκτον για επαφές με την αμερικανική πολιτική ηγεσία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Ανώτερη πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που επιβεβαίωσε την πληροφορία στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον Αποστόλη Ζουπανιώτη, ανέφερε ότι ο κ. Κοτζιάς πρόκειται να έλθει στην αμερικανική πρωτεύουσα από τις Βρυξέλλες.

Ήδη, έχει διευθετηθεί συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις με Αμερικανούς επισήμους.

Στην ατζέντα βρίσκονται οι ελληνοαμερικανές σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, καταλήγει το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ.

Όπως έγραψε ο Βασίλης Σκουρής την Πέμπτη στην εφημερίδα “Ειδήσεις”, ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε επίσημη πρόσκληση να επισκεφτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες εντός του Μαρτίου και να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, και με τον νέο Αμερικανό ομόλογο του Ρεξ Τίλερσον.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη πρόσκληση σε Έλληνα αξιωματούχο μετά την εκλογή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνει η εφημερίδα “Ειδήσεις”.

Διαύλους επικοινωνίας με τους Ρεπουμπλικανούς είχαν φροντίσει να διατηρήσουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς κατά την επίσκεψή τους στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δυο υπουργοί φρόντισαν να καλλιεργήσουν τις επαφές με τη νέα κυβέρνηση μέσω και των Ελληνοαμερικανών του επιτελείου Τραμπ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 22 Μαρτίου, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Όμως, η επίσημη πρόσκληση επιταχύνει την επίσκεψη, με προτεινόμενη προς το παρόν ημερομηνία τη 13η Μαρτίου η επίσκεψη θα διαρκέσει έως τις 17 του μηνός.

Το πρόγραμμα, όπως και η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης, καθορίζεται μέσω της διπλωματικής οδού, όμως, πέραν του Ρ. Τίλερσον, ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντήσει τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ, γερουσιαστές των Ρεπουπλικανών, στελέχη της Ομογένειας, ενώ θα πραγματοποιήσει και διαλέξεις σε πανεπιστήμια.

Στην ατζέντα της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον θα είναι η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, κυρίως η περιφερειακή κρίση σε Συρία και Λιβύη, καθώς η Αθήνα παρέχει σημαντικές διευκολύνσεις σε NATO και ΗΠΑ και όχι μόνο μέσω της βάσης της Σούδας, θα συζητηθούν ακόμα η σταθερότητα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και, φυσικά, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου, στην Ουάσιγκτον αναμένεται να βρεθεί μέχρι το τέλος του μήνα και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα έχει επαφές στο αμερικανικό Πεντάγωνο και θα αντιπροσωπεύσει την ελληνική κυβέρνηση στην εορτή του Λευκού Οίκου για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί και αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Τέξας και στη Βιρτζίνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...