Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Κοτζιάς στον Πατριάρχη Γεωργίας: “Ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα είναι σημαντικότερος από ποτέ”

Ο Νίκος Κοτζιάς στον Πατριάρχη Γεωργίας: “Ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα είναι σημαντικότερος από ποτέ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη σημασία της ενότητας των χριστιανικών εκκλησιών τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, Αρχιεπίσκοπο Μιτσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικό Πατριάρχη πάσης Γεωργίας, Ηλία Β΄, με τον οποίο είχε την Τετάρτη την τελευταία του συνάντηση στην Τιφλίδα πριν ολοκληρώσει την επίσημη επίσκεψή του στη Γεωργία και αναχωρήσει για την Αρμενία.

«Οι ηγέτες των χριστιανικών Εκκλησιών πρέπει να βοηθήσουν στην αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι είναι τιμή και χαρά του να βρίσκεται στο Πατριαρχείο της Γεωργίας, μίας φίλης χώρας με μακραίωνους δεσμούς με την Ελλάδα με την οποία θέλουμε, όπως είπε, να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας και να τη βοηθήσουμε στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα είναι πιο σημαντικός από ποτέ, ως φορέας πολιτισμού και παραδόσεων, επισήμανε ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας ότι ο χριστιανισμός υπήρξε πολύ σημαντικός στη δημιουργία της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο κ.κ. Ηλία Β΄εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη του κ. Κοτζιά, αναφέρθηκε στον μεγάλο ελληνικό πολιτισμό και τόνισε τη σημασία που έχει η προστασία της μακραίωνης σχέσης του με τον πολιτισμό της Γεωργίας.

Ο πολιτισμός δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο αλλά με τη χάρη του Θεού, είπε ο πατριάρχης επισημαίνοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν σήμερα για την αξιοπρέπεια και το μέλλον της ανθρωπότητας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ενότητα θα επικρατήσει στους κόλπους των χριστιανικών εκκλησιών.

Τέλος ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τον Πατριάρχη στη 2η Διάσκεψη για τον Διαθρησκειακό Διάλογο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Οκτώβριο.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γεωργίας.

Ο πρωθυπουργός, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, ευχαρίστησε τον κ. Κοτζιά για όλη την υποστήριξη που έχει παράσχει η χώρα μας στις προσπάθειες της Γεωργίας στην κατεύθυνση της ευρωατλαντικής της ενσωμάτωσης, αλλά κυρίως για τη βοήθεια στο θέμα της κατάργησης της βίζας βραχείας διάρκειας στη ζώνη Σένγκεν για τους Γεωργιανούς πολίτες καθώς και την διευκόλυνση της συμμετοχής της Γεωργίας στο καθεστώς αναγνώρισης εγγράφων Apostile.

Έμφαση δόθηκε στο στρατηγικό χαρακτήρα της διμερούς συνεργασίας ενώ τονίστηκε η ανάγκη διεύρυνσής της σε τομείς όπως η άμυνα, η εκπαίδευση, οι μεταφορές, οι κατασκευές και η πολιτιστική συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στην σκοπιμότητα δημιουργίας δικτύου λιμένων από την Αφρική και την ανατολική Μεσόγειο μέχρι τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να δημιουργηθούν νέες οδοί εμπορίου και ενέργειας μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Ο Γεωργιανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να υλοποιήσει κάθε πρόταση που ενισχύει την συνεργασία Γεωργίας-Ελλάδας.

Τέλος και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών καθώς και στην γέφυρα φιλίας που αποτελεί η παρουσία ελληνικής ομογένειας στην Γεωργία και γεωργιανής ομογένειας στην Ελλάδα αντίστοιχα.

Ο κ. Κοτζιάς μετέφερε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να επισκεφτεί την Ελλάδα ο Γεωργιανός ομόλογός του κατά το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...