Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Ντόρα έσπευσε στον Καραμανλή – Τι φοβούνται στη ΝΔ

Γιατί η Ντόρα έσπευσε στον Καραμανλή – Τι φοβούνται στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται πίσω από την ούτως ή άλλως ασυνήθιστη και εσπευσμένη επίσκεψη που πραγματοποίησε η τομεάρχης Ανάπτυξης και αδερφή του Προέδρου της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη.

Με το αφήγημα της ΝΔ να βρίσκεται μπροστά σε νέο αδιέξοδο και την πολυφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται και προ νέου εσωκομματικού αδιεξόδου από τις… συνιστώσες του, η διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας στη ΝΔ αποτελεί το μείζον διακύβευμα για την ηγεσία.

Και τούτο, διότι στην Πειραιώς γνωρίζουν καλά ότι το προσεχές διάστημα και με τη διαφαινόμενη συμφωνία να έρχεται στη Βουλή και να είναι καλύτερη από αυτή που ανέμενε το γαλάζιο επιτελείο, οι εσωτερικές ισορροπίες της ΝΔ θα δοκιμαστούν εκ νέου, αφού από τη γραμμή πλήρους σύγκρουσης και καταψήφισης και των θετικών μέτρων, ουκ ολίγα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηρούν σαφείς αποστάσεις ασφαλείας.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι τα ξεσπάσματα περί “τζάμπα μαγκών” του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και η ανοιχτή διαφοροποίηση της Κατερίνας Παπακώστα, τα οποία ανάγκασαν τον κ. Μητσοτάκη να απειλήσει ευθέως με διαγραφές σε ζωντανή μετάδοση, επιβεβαιώνοντας ωστόσο κατ’ αυτόν τον τρόπο πως αντιμετωπίζει μείζον εσωκομματικό ζήτημα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με την αντιπαράθεση Γεωργιάδη – καραμανλικών να σοβεί, η κα Μπακογιάννη επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει το κλίμα στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού ενόψει και της επικείμενης συμφωνίας με τους θεσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι πολλά καραμανλικά στελέχη είχαν κάνει ανοιχτά λόγο για λάθος χειρισμό όσον αφορά στην καταψήφιση της χορήγησης εφάπαξ 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα, προκαλώντας τριγμούς στην Πειραιώς.

Οι διαρκείς οχλήσεις της κυβέρνησης πάνω στην ίδια… πληγή της ΝΔ προβληματίζουν την ηγεσία, καθώς εντείνονται οι φόβοι για φυγόκεντρες δυνάμεις. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος αναρωτώνται διαρκώς εάν θα κάνει η ΝΔ το ίδιο λάθος, όπως έκανε και με τους χαμηλοσυνταξιούχους, προκαλώντας διαρκή πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΝΔ.

Οι πληροφορίες αναφορικά με το τετ α τετ Μπακογιάννη – Καραμανλή πάντως, κάνουν λόγο για “επιφυλακτική” στάση από τον πρώην Πρωθυπουργό, τόσο για τους χειρισμούς στην επικείμενη συμφωνία, που μπορεί να απομακρύνουν τη ΝΔ από την παραδοσιακά λαϊκή της βάση και να επιβεβαιώσουν την κατηγορία περί μετατροπής της σε κόμμα των ελίτ, όσο και λόγω της έντονης δυσαρέσκειας για τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για τον οποίο πλέον η δυσαρέσκεια στις τάξεις της παραδοσιακής ΝΔ φτάνει στο σημείο βρασμού.

Το κλίμα πάντως στο καραμανλικό στρατόπεδο είναι ιδιαίτερα βαρύ ως προς τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ειδικά μετά και την υιοθέτηση δημοσιευμάτων που βάζουν στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, με την κα Μπακογιάννη να επιχειρεί να αποσυνδέσει τις επιθέσεις ΜΜΕ και του κ. Γεωργιάδη από το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπερ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής.

Πέραν αυτού, η κα Μπακογιάννη φέρεται να έθεσε στον Κώστα Καραμανλή το θέμα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος διαρκώς εντείνει τις πιέσεις στη ΝΔ διά του καραμανλισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...