Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία Σπίρτζη: Συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από τους βανδαλισμούς στα ΜΜΜ

Καταγγελία Σπίρτζη: Συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από τους βανδαλισμούς στα ΜΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ομάδες συγκεκριμένων συμφερόντων” κατήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ότι κρύβονται πίσω από το κύμα βανδαλισμών και καταστροφών κατά μέσων μαζικής μεταφοράς το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο Χρ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι αυτές οι ομάδες δεν είναι “ούτε πολιτικές ομάδες, ούτε ομάδες χούλιγκαν”, υπονοώντας ότι τα κίνητρά τους είναι οικονομικά.

Συγκεκριμένα, ο Χρ. Σπίρτζης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κύμα βανδαλισμών και καταστροφών ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση όρισε ότι η φύλαξη των σταθμών του Μετρό θα γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, κι αφού η κυβέρνηση ξεκίνησε το χτύπημα συγκεκριμένων κυκλωμάτων που συνδέονται με τα ΜΜΜ, όπως το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων.

Παράλληλα, ο Χρ. Σπίρτζης περιέγραψε την κατάσταση στο χώρο των λεωφορείων που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση από την προηγούμενη, καθώς «δεν είχε προγραμματιστεί ένα ευρώ για την αγορά νέου στόλου», ενώ από τα 2,387 θερμικά οχήματα μόνο τα 1,720 ενεργά, με αρκετά από αυτά να μην κυκλοφορούν επίσης λόγω έλλειψης ανταλλακτικών ή οδηγών.

Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι λεωφορεία που δεν έχουν επίσημα παραληφθεί κυκλοφορούν στους δρόμους ακόμα και για 10 χρόνια παρατηρώντας ότι έχει δοθεί η εντολή να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να κλείσει η υπόθεση.

Ο Χρ. Σπίρτζης σημείωσε ότι έχει υπάρξει μείωση του κόστους συντήρησης κατά 3 εκατ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση σταμάτησε τις προμήθειες με πρόχειρους διαγωνισμούς και προχώρησε στην ολοκλήρωση των μεγάλων διαγωνισμών.

Ο Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε επίσης στην εξασφάλιση 30 εκατ. ευρώ για την προμήθεια νέων λεωφορείων ενημερώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση της ανανέωσης του στόλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου

Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο

Ηλεκτρικό ποδήλατο: Συνεχίζεται η επιδότηση για αγορά και στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...