Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφού ο Κοτζιάς έριξε μέσω Αμερικής “βόμβα” στη Γερμανία έρχεται ο Γκάμπριελ στην Αθήνα

Αφού ο Κοτζιάς έριξε μέσω Αμερικής “βόμβα” στη Γερμανία έρχεται ο Γκάμπριελ στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόνο “τυχαίες” δεν ήταν οι βόμβες που έριξε ο Νίκος Κοτζιάς στη Γερμανία σε συνέντευξή του στο National Interest [διαβάστε εδώ].

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου έρχεται στην Αθήνα ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Ο Νίκος Κοτζιάς “έστρωσε” την ατζέντα της συζήτησης και μάλιστα επιλέγοντας να μιλήσει μέσω… Εσπερίας, πράγμα που οπωσδήποτε στέλνει μήνυμα στο Βερολίνο που έτσι κι αλλιώς “δυσκολεύεται” με τη διακυβέρνηση Τραμπ παρά τα χαμόγελα.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καταφθάνει στην Αθήνα την Πέμπτη, 23 Μαρτίου για επαφές με τον Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Κοτζιάς φεύγει εν συνεχεία για τετραήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία, προκειμένου να πάρει μέρος στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Κατά την παραμονή του στο μαρτυρικό νησί, ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους ηγέτες των κομμάτων.

Το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, φρόντισε να γράψει στο Twitter ότι η Γερμανία χρωστά πάρα πολλά χρήματα στις ΗΠΑ για τη στρατιωτική προστασία που της παρέχει η υπερδύναμη όλα αυτά τα χρόνια.

Πράγματι, η Γερμανία αν και διαθέτει εξαιρετική εγχώρια πολεμική βιομηχανία δεν ξοδεύει ούτε… μάρκο για αμυντικές δαπάνες, που εάν το έκανε δεν θα παρίστανε σήμερα την ισχυρή οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα γερμανικά πλεονάσματα δεν είναι μόνο τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού Νότου αλλά και της Αμερικής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να το “τελειώσει” αυτό και να ζητήσει από τη Γερμανία τις… πολεμικές αποζημιώσεις που του οφείλει.

Σε αυτή την “ευχάριστη ατμόσφαιρα”, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έρχεται στην Αθήνα. Ευχόμαστε μόνο να μην ζητήσει “χάρη” από την Ελλάδα να μεσολαβήσει στον Τραμπ για να αφήσει “ήσυχη” τη Γερμανία του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...