Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εξέλιξη το Eurogroup: Μάχη για μέτρα, αντίμετρα και συμφωνία – Όλες οι δηλώσεις

Σε εξέλιξη το Eurogroup: Μάχη για μέτρα, αντίμετρα και συμφωνία – Όλες οι δηλώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Eurogroup στις Βρυξέλλες. Η ελληνική πλευρά ευελπιστεί σε περαιτέρω γεφύρωση της απόστασης των δύο πλευρών στα ανοιχτά ζητήματα, όπως το εργασιακό και η μείωση του αφορολογήτου, καθώς και τα αντίμετρα που θα ισοσταθμίσουν τις δημοσιονομικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες.

Το οικονομικό επιτελείο έχει επιθυμεί να διαπιστωθεί η σημαντική πρόοδος στη διαπραγμάτευση, για να ανάψει το «πράσινο φως» επιστροφής των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Συνάντηση Τσακαλώτου, Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των Θεσμών

Νωρίτερα, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης είχαν συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης εξέφρασε την ελπίδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, να δοθεί μία νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν «ισχυρές δεσμεύσεις» από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Επίσης, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι σύντομη.

Οι δηλώσεις των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ:

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup υπογράμμισε την ανάγκη να μπει μία ξεκάθαρη κατεύθυνση στο ελληνικό ζήτημα

Σαπέν: Να μπει μία ξεκάθαρη κατεύθυνση στο ελληνικό ζήτημα

Tην ανάγκη να μπει μία ξεκάθαρη κατεύθυνση στο ελληνικό ζήτημα υπογράμμισε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Πιστεύω για την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι ανάγκη να δώσουμε μία κατεύθυνση, μία σαφή πορεία ότι υπάρχει, προφανώς, λύση, τόσο για το καλό της Ελλάδας, όσο και για τη συνοχή της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Σαπέν, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στο αποψινό Eurogroup.

Εξάλλου, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του καλοκαιριού του 2015. «Το δράμα είναι πίσω μας. Μπροστά μας έχουμε λύσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει για την Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα και να επιστρέψουν οι επενδύσεις.

Σόιμπλε: Δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση αλλά θα υπάρξει συμφωνία

«Η σημερινή συζήτηση δεν θα είναι πολύ θεαματική, δεν έχουμε πολλά να πούμε», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Έκανε λόγο για δυσκολίες που καθυστερούν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει νωρίτερα».

«Η τρόικα, σε συνεργασία με την Ελλάδα, θα πρέπει να καταλήξουν στο συμπέρασμα εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις του προγράμματος. Υπάρχουν σαφείς όροι για το πότε τηρούνται. Στην συνέχεια πιθανώς να υπάρξει συμφωνία. Μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει δυσκολία να βρεθεί συμφωνία.

Θα μπορούσαμε να έχουμε ολοκληρώσει αυτό το θέμα (της αξιολόγησης) πολύ νωρίτερα, αλλά θα προχωρήσουμε τελικά προς την επίλυσή. Πάντως το ελληνικό θέμα δεν θα μας απασχολήσει πολύ σήμερα», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών στην Αθήνα θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup, όπως τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την είσοδό του στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον αλαζονικό Τσακαλώτο της ήττας: «Έκανες δώρο 37 δισ. στον Μητσοτάκη και τους τραπεζίτες»

Ο «Τσακαλώτος της ήττας» απαντά στον Τσίπρα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...