Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το Eurogroup

Τι απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει ότι η κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν, «το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό είναι νέα βάρη, μεγαλύτερη ανασφάλεια, βαθύτερη παρακμή».

Η Πειραιώς υπενθυμίζει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις μετά το προηγούμενο Eurogroup.

«Στις 20 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της έσπευσαν να ανακοινώσουν συμφωνία, η οποία δήθεν έφερνε «το τέλος της λιτότητας». Σήμερα, αποδεικνύεται ότι ήταν ακόμα μια επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών, καθώς συμφωνία ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε ξέρουμε αν, πότε και με ποιους όρους θα υπάρξει», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά συμβαίνουν «τη στιγμή που η οικονομία έχει αποσταθεροποιηθεί και η χώρα μπαίνει ξανά σε περιπέτεια».

Η ΝΔ προσθέτει:

«Τους τελευταίους μήνες, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:
– Η χώρα βυθίστηκε ξανά σε ύφεση
– Η ανασφάλεια επέστρεψε στην οικονομία
– Είχαμε εκροές καταθέσεων 4 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2017
– Η κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών καθώς δεν εξοφλεί καμία υποχρέωσή της απέναντι σε ιδιώτες
– Τα «κόκκινα δάνεια» αυξάνονται βυθίζοντας σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πλήττοντας το τραπεζικό σύστημα
– Οι άνεργοι το τελευταίο πεντάμηνο αυξήθηκαν κατά 114.000
– Το ασφαλιστικό κυριολεκτικά διαλύεται μέσα από το πρωτοφανές φιάσκο με τις εισφορές του ΕΦΚΑ».

Παράλληλα η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, αντιπαρατάσσει νέα ψέματα και φτηνή προπαγάνδα».

Καταλήγοντας η ΝΔ συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και όσοι τη στηρίζουν, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό είναι νέα βάρη, μεγαλύτερη ανασφάλεια, βαθύτερη παρακμή. Η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα και να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζεται πως «Δυστυχώς η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την χώρα παρατείνονται. Αλλά αυτό κοστίζει πολύ ακριβά πια για την Ελληνική οικονομία, για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν χτυπηθεί από την κρίση».

«Από τον Νοέμβριο, στον Ιανουάριο… Και μετά στο Φεβρουάριο… Ύστερα στον Μάρτιο και τώρα πάμε στον Απρίλιο και βλέπουμε… Τα Eurogroup περνούν, η οικονομία μας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και η κυβέρνηση αφήνει το χρόνο να περνάει επειδή δεν θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, που γίνονται ακόμη πιο δύσκολες όσο περνάει ο καιρός. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να μας πουν τι έχουμε κερδίσει από την παράταση της αξιολόγησης. Αυτό που είναι προφανές σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς είναι το κόστος που πληρώνουν καθημερινά. Οι εταίροι δεν βιάζονται, αλλά όσοι ασχολούνται με την πραγματική οικονομία καίγονται», αναφέρει στην ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων έλεγαν ότι ήρθε η ώρα να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό των Πρόεδρο της Δημοκρατίας έτσι ώστε να ενημερωθούν και να ληφθούν αποφάσεις ώστε η χώρα να μην πέσει στον γκρεμό.

Τι απαντά το Μαξίμου

«Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται σε υψηλότατο επίπεδο στις Βρυξέλλες, με στόχο μια συνολική συμφωνία», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προειδοποιώντας εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα δικαιωθεί η «διαρκής επένδυση του στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων».

Στο σχόλιο που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ για την ανακοίνωση της σχετικά με το Eurogroup, κατηγορώντας τη ότι λειτούργησε ξανά «υπονομευτικά»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...