Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστηρό μήνυμα Βίτσα σε Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε να αμφισβητούνται τα δίκαιά μας στο Αιγαίο

Αυστηρό μήνυμα Βίτσα σε Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε να αμφισβητούνται τα δίκαιά μας στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Εμείς δεν ανεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, έστω και ελάχιστα, να αμφισβητείται η φωνή μας και τα δίκαιά μας στο Αιγαίο», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και αναφερόμενος στην ακύρωση της άσκησης του ΝΑΤΟ λόγω της Λήμνου, υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να παίζει, στα μεταξύ των συμμάχων που το συναπαρτίζουν, έναν ουδέτερο ρόλο» και «με αυτή την έννοια, ενώ υπάρχει μια άσκηση που έγινε και πέρσι, όπου μέσα στο πλαίσιο της άσκησης συμπεριλαμβανόταν και η Λήμνος, φέτος ξαφνικά δεν περιελήφθη».

“Όταν δεν καρποφόρησαν οι διπλωματικές ενέργειες, τότε και εμείς είπαμε ότι θα αποχωρήσουμε και αποχωρήσαμε από την άσκηση», προσέθεσε και σημείωσε:

«Εμείς δεν ανεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, έστω και ελάχιστα, να αμφισβητείται η φωνή μας και τα δίκαιά μας στο Αιγαίο».

Τέλος ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε σε πράξεις και παραλείψεις από τη μεριά της Τουρκίας, οι οποίες «περισσότερο την απομονώνουν, παρά το γεγονός ότι μπορεί να θεωρούν ότι κερδίζουν πόντους σε σχέση με τις εσωτερικές τους διαδικασίες- και αναφέρομαι στο δημοψήφισμα».

«Η έκφραση από την πλευρά της ΕΕ, ότι με μια τέτοια ρητορική και με τέτοιες πράξεις, και με το γεγονός ότι αν η θανατική ποινή γίνει νόμος στην Τουρκία, αυτό αποκλείει αυτόματα τις ενταξιακές της διαδικασίες στην Ευρώπη, είναι πάρα πολύ σοβαρά πράγματα. Άρα με μια έννοια, η δική μας στάση πρέπει να είναι τέτοια που να ενδυναμώνει τις θέσεις μας. Εννοείται ότι δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν, αλλά δεν έχουμε ούτε και την παραμικρή σκέψη ότι μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από μας. Παράλληλα συμβάλλουμε, ως ένα πόλος σταθερότητας, στην ειρήνευση και στη σταθερότητα στην περιοχή», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με ομογενείς στη Βοστώνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...