Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Με όρους συναίνεσης, πρέπει να αξιοποιήσουμε τους πόρους για τις νέες τεχνολογίες

Παππάς: Με όρους συναίνεσης, πρέπει να αξιοποιήσουμε τους πόρους για τις νέες τεχνολογίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συζητάμε για τον ‘τομέα των τομέων’ της Οικονομίας», είπε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς εισηγούμενος στην αρμόδια κοινοβουλευτική το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής οδηγίας για την μείωση του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, υπογραμμίζοντας πως είναι η ανάπτυξη των συγκεκριμένων τεχνολογιών, μπορεί να καταστήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα πιο αποτελεσματική. «Είναι ο δρόμος για την είσοδο της χώρας στη σφαίρα της βιώσιμης ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά .

Χαιρετίζοντας την συναινετική τοποθέτηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι) ο κ. Παππάς, επισήμανε την ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συνειδητοποιήσουν πως πρόκειται για μεγάλη τομή μείωσης του κόστους εγκατάστασης δικτύων στη χώρα.

«Ο τρόπος αυτός, θα καθορίσει εάν η Ελλάδα θα μπει σε έναν νέο κύκλο περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς η απόσταση μεταξύ των χωρών που κατάφεραν να πάρουν το τρένο της ψηφιακής επανάστασης και αυτών που καθυστερούν, θα είναι γεωμετρική» είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.

 Τα οφέλη από την ανάπτυξη ταχύρρυθμων δικτύων

Εξηγώντας τα οφέλη από την ανάπτυξη ταχύρρυθμων δικτύων, μίλησε για την ψηφιακή Γεωργία, επισημαίνοντας πως μειώνει τα κόστη στον αγροτικό κόσμο και επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ολλανδίας, η οποία πρωτοπορεί στον τομέα. Επίσης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, έκανε αναφορά στις υπηρεσίες Τηλεϊατρικής που θα υποστηριχθούν, καθώς και ο συγκεκριμένος τομέας απαιτεί πολύ υψηλές ταχύτητες συνδεσιμότητας.

Ο κ. Παππάς, τόνισε ακόμη ότι οφείλουμε να κάνουμε τον λαό κοινωνό των συγκεκριμένων τεχνολογιών, βελτιώνοντας τη ζωή των ανθρώπων στην Περιφέρεια και μίλησε για τον ρόλο που οφείλει να παίζει το Δημόσιο ώστε να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις τεχνολογίες.

«Η εμπειρία δείχνει ότι όταν αφήνεις την ανάπτυξη των δικτύων στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχεις το βέλτιστο οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα», τόνισε και έφερε ως παράδειγμα τον ψηφιακό πάροχο DIGEA και την ελλιπή ανάπτυξη του δικτύου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος με συνέπεια ολόκληρα χωριά να μην έχουν ακόμη σήμα. Ειδικώς, ο αρμόδιος υπουργός, αναφέρθηκε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα «εθνικής σημασίας». Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε ότι το υπουργείο διερευνά όλους τους τρόπους ώστε άμεσα να υπάρξουν αποτελέσματα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του θέματος αυτού.

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παππάς ενημέρωσε την Επιτροπή, ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση θα δοθούν απαντήσεις ως προς μία – μία τις παρατηρήσεις των κομμάτων, κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον Τσίπρα μετά την απόφαση να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο

Νίκος Παππάς: Στήριξη σε Κασσελάκη – Ζήτησε ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...