Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ: Ο Ντάισελμπλουμ να ζητήσει συγγνώμη

Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ: Ο Ντάισελμπλουμ να ζητήσει συγγνώμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερούν Ντάισελμπλουμ, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ,

«Τα στερεότυπα που ηθελημένα προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι «δυνατοί» της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν βοηθούν την ενότητα αλλά αντιθέτως εντείνουν το χάσμα μεταξύ των κρατών μελών της, αλλά και των λαών της» αναφέρει η Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, του Νίκου Κοτζιά, με αφορμή τις προσβλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι αυτοκριτική και συνάμα αναγνώριση των αιματηρών προσπαθειών και του ελληνικού λαού για την επιστροφή στην κανονικότητα» υπογραμμίζει ακόμη η Κίνηση.

«Η επικριτική και προσβλητική επίθεση στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, αυτή τη φορά έρχεται από τον ίδιο τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τα στερεότυπα που ηθελημένα προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι «δυνατοί» της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν βοηθούν την ενότητα αλλά αντιθέτως εντείνουν το χάσμα μεταξύ των κρατών μελών της, αλλά και των λαών της.

Η συνοχή και η αλληλεγγύη -που επιβάλλουν τα θεσμοθετημένα όργανα της Ένωσης στην οποία ανήκουμε και εμείς- εξασθενούν στο βωμό των διαχωρισμών και την ενίσχυση της προκατάληψης απέναντι στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Χαρακτηριστικό δε είναι και το ακρωνύμιο (P.I.G.S), το οποίο εμπνεύστηκαν κάποιοι στην προσπάθεια απαξίωσης των χωρών αυτών.

Το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι αυτοκριτική και συνάμα αναγνώριση των αιματηρών προσπαθειών και του ελληνικού λαού για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κος Ντάισελμπλουμ οφείλει να ζητήσει επιεικώς συγγνώμη για τα λεγόμενα του, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι και στον τελευταίο πολίτη της χώρας μας.

Οφείλει να το κάνει ως αρχή που αντίστοιχα ισχύει «σε προσωπικό, τοπικό, εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» όπως και ο ίδιος αναφέρει στις επίμαχες δηλώσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοτζιάς: Ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, ενδυνάμωση της αριστεράς του πατριωτισμού

Νίκος Κοτζιάς: «Τουρκικά Πανεπιστήμια θα ανοίξουν παραρτήματα στη Θράκη»

Δείπνο στην Καστέλλα Κασσελάκη-Κοτζιά: Επίκειται συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΤΤΩ

Επιστολή Κασσελάκη στον Κοτζιά για την ανάπτυξη ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου

Ο Νίκος Κοτζιάς προειδοποιεί για παιχνίδι στη σκακιέρα του Αιγαίου εις βάρος της Ελλάδας – «Έχουν παρέμβει και δύο επιχειρηματίες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...