Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Άδωνις έσπευσε να δει τον Καραμανλή – Όλο το παρασκήνιο στη ΝΔ

Γιατί ο Άδωνις έσπευσε να δει τον Καραμανλή – Όλο το παρασκήνιο στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα επιβαρυμένο για το “σαμαρικό” στρατόπεδο και κυρίως τον ίδιο τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο τελευταίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να ρίξει “γέφυρες” επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό, δύο μόλις ημέρες μετά τη δικαίωση του δεύτερου για την υπόθεση του Βατοπεδίου, για την οποία ωστόσο τον είχε εγκαλέσει ο σημερινός Αντιπρόεδρος ως στέλεχος τότε του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τετ α τετ έγινε κατόπιν αιτήματος του ίδιου του κ. Γεωργιάδη και διήρκησε κάτι περισσότερο από μισή ώρα.

Μετά τη συνάντηση πάντως, η πλευρά του Κώστα Καραμανλή δεν έδινε πληροφορίες για το περιεχόμενο της συζήτησης, ενώ αντίθετα αυτή του Αντιπροέδρου της ΝΔ έκανε διαρροές για συζήτηση “σε πολύ καλό κλίμα”.

Δεν είναι πάντως μυστικό πως το καραμανλικό “στρατόπεδο” πνέει μένεα κατά του Αντιπροέδρου της ΝΔ, όπως άλλωστε υπόγεια και για την ηγεσία, για την ιδεολογική μετατόπιση του κόμματος από κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού σε ακραία νεοφιλελεύθερη παράταξη.

Πολλά στελέχη δε, προερχόμενα από το καραμανλικό στρατόπεδο εκφράζουν φόβους ότι με τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας και την ταύτιση με θατσερικές πολιτικές του ΔΝΤ απομακρύνεται από την παραδοσιακή βάση της παράταξης και εγκυμονούν κίνδυνοι για περαιτέρω συρρίκνωσή της.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ωστόσο για την καραμανλική πτέρυγα ήταν η διακίνηση εκ μέρους Γεωργιάδη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρθρων με σενάρια περί προκήρυξης δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα για επιστροφή στη δραχμή με την ανοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και “ενός πρώην πρωθυπουργού”…\

Το αίτημα του κ. Γεωργιάδη πάντως έρχεται σε μία χρονική συγκυρία που ο Κώστας Καραμανλής μετά από πολύ καιρό πλήρους απουσίας από το πολιτικό προσκήνιο, ξαφνικά αποτελεί βασικό θέμα της ημερήσιας ειδησεογραφίας εδώ και μέρες, αρχής γενομένης από την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί την Αμφίπολη, που εκλήφθηκε από τους γνωρίζοντες το γαλάζιο παρασκήνιο ως μήνυμα προς την ηγεσία πως μία μονάχα κίνησή του μπορεί να γείρει την εσωκομματική πλάστιγγα.

Χαρακτηριστικό είναι πως προ ημερών και η Ντόρα Μπακογιάννη, οι σχέσεις της οποίας με τον Κυριάκο έχουν μπει στην κατάψυξη σύμφωνα με πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο, επέλεξε να επισκεφθεί τον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του, σε μία χρονική συγκυρία που “συμπτωματικά” επανεμφανίζεται ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης στο προσκήνιο, τον οποίον προαλείφει σε πρώτη φάση η κα Μπακογιάννη για γαλάζιο δήμαρχο Αθηναίων.

Δεδομένο είναι πάντως ότι οι ειδικά οι τελευταίες 10 ημέρες έχουν βάλει φωτιά στο παρασκήνιο των εσωκομματικών της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρατηρεί τις ζυμώσεις και μετατοπίσεις, ενώ ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με το στρατηγικό αδιέξοδο του αφηγήματος που προέβλεπε ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις και εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...