Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Σκουρλέτης στον Χατζηδάκη για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του 40% της ΔΕΗ

Τι απαντά ο Σκουρλέτης στον Χατζηδάκη για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του 40% της ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί με βεβαιότητα σε κατάρρευση την Επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, η Νέα Δημοκρατία όσο μιλάει εκτίθεται και «ο κ. Χατζηδάκης είναι πλήρως αποκαλυπτικός για το ρόλο του κόμματός του».

«Φθάνει στο σημείο να ζητά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ζήτημα που δεν το θέτουν ούτε καν οι ίδιοι οι δανειστές, παραδίδοντας έτσι, τα δίκτυα της χώρας, ένα φυσικό μονοπώλιο, σε ιδιώτες. Σημειωτέον, η ΔΕΗ από το συγκεκριμένο σχέδιο, που ήδη υλοποιείται και διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, θα εισπράξει περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ», συνεχίζει ο πρώην ΥΠΕΝ.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι ο κ. Χατζηδάκης «ψεύδεται ή έχει άγνοια, όταν ισχυρίζεται ότι οι δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος (ΝΟΜΕ) είναι δωρεάν».

«Μακάρι το σχέδιο για πώληση των πάντων, που υποστηρίζει το κόμμα του, να απέφερε στη ΔΕΗ όσα θα εισπράξει από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ», συνεχίζει.

Κατά τον Π. Σκουρλέτη, «η ΔΕΗ έχει όλες τις προϋποθέσεις να παραμείνει ισχυρή εταιρία στην νέα ανταγωνιστική αγορά που διαμορφώνεται, αρκεί να μην υπονομεύεται».

Χατζηδάκης: Οδηγούν με βεβαιότητα σε κατάρρευση τη ΔΕΗ

Να μπει τέλος στα «πειράματα με τη ΔΕΗ και την αγορά ενέργειας» ζητεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τις διαφωνίες που καταγράφονται στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα, αλλά και ορμώμενος από το άρθρο του πρώην ΥΠΕΝ Πάνου Σκουρλέτη που ζητεί από την κυβέρνηση να αντιταχθεί στον «επιχειρούμενο κανιβαλισμό» της Επιχείρησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα συμφώνησαν το 2015 να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020. Σε τέσσερα χρόνια. Και αυτό με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο! Μια ιδιωτικοποίηση δωρεάν! Ένα μοντέλο Φρανκενστάιν, που οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης και συμπληρώνει πως σήμερα «ο κ. Σκουρλέτης υπερασπίζεται αυτό το μοντέλο, επιτιθέμενος στην ίδια τη διοίκηση της ΔΕΗ για τις επιφυλάξεις της».

Όπως αναφέρει, και η κυβέρνηση «εμφανίζεται να παλεύει “ηρωικά” υπέρ της ακινησίας που οδηγεί με βεβαιότητα σε κατάρρευση της ΔΕΗ».

Κατά τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί η μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης είναι, εκ των πραγμάτων, εκείνα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ ζημιώνεται καίρια και η εθνική οικονομία πλήττεται στο σύνολό της», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...