Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχη για τις λεπτομέρειες – Γιατί όλα δείχνουν συμφωνία

Μάχη για τις λεπτομέρειες – Γιατί όλα δείχνουν συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το “κλειδί” για τη ΔΕΗ και τα εργασιακά που θα μπορέσει να ανοίξει την πόρτα της δεύτερης αξιολόγησης και να οδηγήσει στην ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας, εί δυνατόν μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου αναζητά η κυβέρνηση.

Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται μέσω τηλεδιασκέψεων και οι μόνες λεπτομέρειες που απομένουν αφορούν στα ενεργειακά, δηλαδή το αγκάθι της ΔΕΗ, και την κόκκινη γραμμή των εργασιακών, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου σηκώνει πολύ ψηλά μετά και τον θετικό απολογισμό της Συνόδου Κορυφής της Ρώμης.

Το μήνυμα που εκπέμπουν από την κυβέρνηση ωστόσο, που συνεχίζουν τη σιγή ασυρμάτου παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί, είναι πως “τίποτα δεν έχει κλείσει εάν δεν κλείσουν όλα”.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως πέραν του οικονομικού επιτελείου, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις που εμποδίζουν το κλείσιμο της αξιολόγησης, οι οποίες πλέον ως επί τω πλείστον επικεντρώνονται στο πρόσωπο του Πολ Τόμσεν.

Κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες δε στη ΔΕΗ και τις χθεσινές αποστάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως “όταν κλείσει η συμφωνία όλοι θα τοποθετηθούν επί συγκεκριμένων δεδομένων και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων”.

Όταν κλειδώσουν οι παραχωρήσεις για το θέμα της ΔΕΗ, η κυβέρνηση αναμένει «κέρδη» στα εργασιακά τονίζει σε όλους τους τόνους ότι προέχει ο σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου και η υπερίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνέλθει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες το EuroWorking Group.

Την ίδια ώρα, η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής και η συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής για τα Εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου, αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη συσπείρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπου αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις “αντάρτικου”, είναι εμφανής η αγωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το περιεχόμενο αυτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...