Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική καμένης γης – Κάθαρση οι εκλογές

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική καμένης γης – Κάθαρση οι εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας και της αξιολόγησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της , Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος το πρωί της Τρίτης.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική καμένης γης, οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως κάθαρση, λαός και ιστορία δεν θα δείξουν καμία επιείκεια», ανάφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι πολίτες ζητούν επανεκκίνηση.

«Η χώρα βρίσκεται σε κατήφορο και η κυβέρνηση πατάει γκάζι», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ απευθυνόμενος προς τους τομεάρχες του κόμματος είπε: «Να είμαστε σκληροί και αμείλικτοι με την κυβέρνηση, ασκώντας τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα».

«Δεν υπάρχει πεδίο για εποικοδομητικό κλείσιμο της αξιολόγησης»

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι «το πυροτέχνημα της 20ής Φεβρουαρίου, έσβησε» και πως «τα λεγόμενα αντίμετρα, αν ψηφιστούν, δεν εφαρμοστούν αφού θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε το πλεόνασμα του 3,5 %, κάτι που δεν θα γίνει, αφού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε ότι είναι ανέφικτο».

Προειδοποίησε ακόμη πως «αν δεν κλείσει η αξιολόγηση οδηγούμαστε σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγιστες συνέπειες». Εκτίμησε πάντως πως «δεν υπάρχει πεδίο για μία διαπραγμάτευση που να κλείσει εποικοδομητικά την αξιολόγηση» και συμπλήρωσε πως αν η οικονομία δεν αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική δεν θα βγούμε στις αγορές το 2018 και το τέταρτο μνημόνιο θα γίνει μονόδρομος.

«Απογοητευτική» η κατάσταση της οικονομίας

Για την κατάσταση στην οικονομία είπε πως «τα σημάδια είναι απογοητευτικά, η αγορά έχει αποσταθεροποιηθεί, το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών, το φιάσκο με τον ΕΦΚΑ απειλεί με κατάρρευση όλο το ασφαλιστικό σύστημα, έχουμε εκροή καταθέσεων και χιλιάδες επιχειρήσεις και πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους».

Παράλληλα, πρόσθεσε, «τα “κόκκινα” δάνεια τραυματίζουν το τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί να στηρίξει την ανάπτυξη».

Έκανε στη συνέχεια ειδική μνεία στις πρόσφατες τοποθετήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο θα συναντηθεί εντός της ημέρας «Θα ζητήσουμε αναλυτική ενημέρωση και θα ακούσουμε και τις ανησυχίες που εκφράζει», είπε.

«Παριστάνουν ότι αγωνίζονται για τα εργασιακά»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει ήδη αποδεχθεί τη μείωση των συντάξεων», ενώ της άσκησε δριμεία κριτική για τα εργασιακά.

«Μιλούν κάποιοι για εργασιακό μεσαίωνα και ξεχνούν ότι μεσαίωνας είναι αυτό που υπάρχει σήμερα στην αγορά εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παριστάνει ότι αγωνίζεται για τις σχέσεις εργασίας, αλλά δεν νοιάζονται για τις θέσεις εργασίας που χάνονται. Ο ίδιος ο Γιούνκερ άδειασε τον κ. Τσίπρα παραδίδοντάς του μαθήματα και λέγοντας ότι εργασιακό κεκτημένο δεν υφίσταται», είπε.

Η κυβέρνηση «φέρει ακέραια την ευθύνη για τη διάλυση της ΔΕΗ»

Για τη ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη» για τη «διάλυση» της επιχείρησης. «Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς να μειωθεί το μερίδιο της επιχείρησης στην αγορά από το 95% στο 50% και το έκαναν με μηδενικό αντάλλαγμα. Η κατάσταση οδηγεί σε κατάρρευση της ΔΕΗ προς όφελος των ανταγωνιστών της. Η ΔΕΗ έχει απωλέσει το 75% της χρηματιστηριακής αξίας», ανέφερε.

Εικόνα παρακμής

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για μία εικόνα παρακμής, η κατάσταση είναι επικίνδυνη και για τον θεσμικό ιστό της δημοκρατίας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και κατήγγειλε την κυβέρνηση για «κωμικοτραγικά επεισόδια στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πλέγμα φιλικών ΜΜΕ για τη συκοφάντηση των αντιπάλων της».

Έκανε παράλληλα λόγο για «παράνομες προσλήψεις», ενώ έκλεισε την ομιλία του με ειδική αναφορά στην Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «οι δικαστές καταγγέλλουν απόπειρες ελέγχου της Δικαιοσύνης».

Επικαλέστηκε συγκεκριμένα την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία, όπως ανέφερε «εξέφρασε την ανησυχία της για τις προσπάθειες αναχαίτισης του έργου των δικαστών με τη δημόσια στοχοποίηση και με αθέμιτες πιέσεις μέσω μιας δημοσιογραφίας που εξυπηρετεί πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...