Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Στόχος η κοινά αποδεκτή λύση χωρίς παράλογες απαιτήσεις (βίντεο)

Τζανακόπουλος: Στόχος η κοινά αποδεκτή λύση χωρίς παράλογες απαιτήσεις (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Συνεχίζουμε εντατικά, ώστε το συντομότερο δυνατό να καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση, πέρα από παράλογες και ανεδαφικές απαιτήσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία που μπορεί να προκαλεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Όσο όμως πεπερασμένος είναι ο χρόνος, άλλο τόσο πεπερασμένες είναι και οι αντοχές τις ελληνικής κοινωνίας απέναντι στη λιτότητα» σημείωσε και ανέφερε ότι η η ευρεία στήριξη στις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός στη Ρώμη, συναινεί σε μια κατάληξη των διαπραγματεύσεων προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

«Σε μια προσπάθεια να χρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση τις καθυστερήσεις, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ -εκούσια ή μη- λησμονούνται στο δημόσιο διάλογο» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Ήδη από τον Δεκ του 2015, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για 3,6 δισ. ευρώ μέτρα περαιτέρω λιτότητας έβαλαν εμπόδια στην ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης. Εκείνα τα εμπόδια άρθηκαν μετά από επίμονη προσπάθεια και έτσι φτάσαμε σε μια λύση χωρίς να γίνουν αποδεκτές αυτές οι απαιτήσεις. Τα ίδια εμπόδια έθεσε το ΔΝΤ και κατά τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση: Επανήλθε με απαίτηση για 4,5 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας. Και πάλι καταφέραμε να καταλήξουμε στο πλαίσιο που συζητάμε σήμερα: Μια συμφωνία η οποία θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας τη ότι κινείται ανάμεσα στη φαιδρότητα και την καταστροφολογία.

«Ενώ εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται διαρκώς μεταξύ φαιδρότητας και καταστροφολογίας. Φαιδρότητα το ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τμήμα δανειστών επιδιώκει να εγκλωβίσει τη ΝΔ σε σενάρια αυξημένης πλειοψηφίας. Καταστροφολογία κάθε λέξη και πράξη της ΝΔ όσο βλέπει πως απομακρύνονται τα σενάρια αποσταθεροποίησης στα οποία έχει επενδύσει» σημείωσε χαρακτηριστικά και απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο κ. Μητσοτάκης να μη λέει άλλα μέσα και άλλα έξω διαβεβαιώνοντας τους δανειστές ότι δεν θα αλλάξει ούτε λέξη από όσα συμφωνηθούν. Ο κ.Μητσοτάκης θα πρέπει με παρρησία να πει όχι μόνο ότι δε θα ψηφίσει αλλά και ότι θα καταργήσει τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε».

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει την προσπάθεια για ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης και τον αγώνα ώστε να διορθώσει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει τόσο η ΝΔ όσο και όσοι από τους δανειστές επιλέγουν το δρόμο της διαρκούς καθυστέρησης πέρα και έξω από κάθε συμφωνία και λογική».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...