Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δέσμευση Τόσκα: Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές

Δέσμευση Τόσκα: Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα Εξάρχεια, οι καταλήψεις, οι τζιχαντιστές, τα πακέτα-βόμβες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και η τρομοκρατία γενικότερα στην χώρα μας, οι καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς και ενδείξεις για συμφέροντα πίσω από αυτές, ένα πρόγραμμα πάταξης φοροδιαφυγής στα νησιά το καλοκαίρι, το κίνημα «δεν πληρώνω», ακόμα και ο Αρτέμης Σώρρας και μια σειρά άλλα θέματα και πώς τα αντιμετωπίζει η Αστυνομία, περιλαμβάνονται στα ζητήματα που απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ  της Τρίτης στην εκπομπή «Αυτοψία» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

«Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές» δήλωσε ο κ. Τόσκας, ενώ χαρακτήρισε την τρομοκρατικές ομάδες που είναι ενεργές αυτή την στιγμή «ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, που θα εξαλειφθούν».

Για τζιχαντιστές και τρομοκράτες

Σε ό,τι αφορά τυχόν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «δεν υπάρχουν πυρήνες στην χώρα μας» και τόνισε ότι η ελληνικές υπηρεσίες συνεργάζονται στενά με τις ξένες υπηρεσίες, ενώ η Αστυνομία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πληροφοριών στους χώρους προσφύγων και μεταναστών ούτως ώστε αν προσπαθήσουν να περάσουν τζιχαντιστές στην Ευρώπη, όταν πέσουν τα προπύργια τους όπως η Μοσούλη και η Ράκα, να τους αποτρέψει.

Για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, με αφορμή τα γραμματα-βόμβες στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο Παρίσι, καθώς και αυτά που εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι είναι «μικρής έκτασης και έντασης ενέργειες», που όμως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα.

«Πιστεύουμε ότι η ομάδα που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, η οποία εξαλείφθηκε και κοντεύει να μηδενιστεί, αλλά θέλει να δείξει ότι ακόμα υπάρχει» δήλωσε ο κ. Τόσκας, και συνέχισε: «Δεν υπάρχει 17 Νοέμβρη, δεν υπάρχει Επαναστατικός Αγώνας, η Ρούπα συνελήφθη από αυτή την κυβέρνηση. Οι μεγάλες τρομοκρατικές ομάδες δεν υπάρχουν πια».

«Υπάρχουν ενδείξεις για συμφέροντα»

Σε ό,τι αφορά στις επιθέσεις με μολότοφ και τις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για συμφέροντα» πίσω από αυτές και τόνισε ότι η Αστυνομία εξετάζει όλες τις περιπτώσεις.

Ανέφερε επίσης ότι μεγάλο πλέγμα αστυνομικών έχει απλωθεί σε χώρους που έχουν χαρτογραφηθεί, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα συλλάβουν τους δράστες.

Για τα Εξάρχεια ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι «θα γίνουν όπως και οι άλλες γειτονιές», αλλά διευκρίνισε ότι δεν γίνεται σε μία μέρα και κυρίως δεν μπορεί να γίνει με βία επί δικαίων και αδίκων, απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σπάσει το άβατο των Εξαρχείων μέσα σε 24 ώρες.

«Ό,τι γίνει, δεν πρέπει να γίνει με τρόπο που θα ερημωθεί η περιοχή και να επωφεληθούν κάποιοι που θα αγοράσουν τα ακίνητα. Δεν πάμε να εξυπηρετήσουμε τους αγοραστές, αλλά τους κατοίκους της περιοχής», είπε ο Ν. Τόσκας.

«Η Δημοκρατία και η Αριστερά έχουν κανόνες»

Για τις καταλήψεις, με αφορμή τις τελευταίες επιχειρήσεις στου Ζωγράφου και στα Πατήσια, ο αναπλήρωτης υπουργός δήλωσε ότι «όπου υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι και υπάρχουν απαιτήσεις από τους ιδιοκτήτες, θα εκκενωθούν».

Για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επεμβάσεις στις καταλήψεις, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί παίρνουν εντολές από τον πρωθυπουργό και επεσήμανε ότι «η Δημοκρατία και η Αριστερά έχουν κανόνες», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή είναι και η κυρίαρχη άποψη του κόμματος.

Για το κίνημα «δεν πληρώνω» και τις εισβολές στα ειρηνοδικεία για την ακύρωση πλειστηριασμών, ο κ. Τόσκας είπε ότι «είναι άνθρωποι που εκφράζουν αγωνίες, αλλά με λάθος τρόπο» και υπογράμμισε ότι οι εντολές προς την Αστυνομία είναι «να εφαρμόζεται ο νόμος, αλλά να μην πάμε σε μια κατάσταση οργουελική, όπου θα υπάρχουν τρομονόμοι για κάθε παράβαση και μικροέγκλημα», εκφράζοντας ωστόσο και την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των νόμων.

«Το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να συζητηθεί πάρα πολύ»

Το ίδιο τόνισε και για το ζήτημα της απελευθέρωσης συλληφθέντων από τις δικαστικές αρχές, όπου οδηγούνται από την Αστυνομία, επισημαίνοντας όμως ότι «το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να συζητηθεί πάρα πολύ», καθώς ο σκοπός του είναι να φτιάξει καλύτερους ανθρώπους, και όχι να τους λιώνει στη φυλακή».

Ο κ. Τόσκας απάντησε επίσης για την ομάδα «Ρουβίκωνας» και τις διάφορες ενέργειες που κάνει τελευταία. «Έχει υπερβεί τα όρια σε πολλές περιπτώσεις. Θα αντιμετωπιστεί σκληρά αν συνεχίσει με αυτή την τακτική. Άλλο ακτιβισμός και άλλο σπασίματα και υπέρβαση των ορίων», είπε.

60.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα

Για το μεταναστευτικό, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι οι αντιλήψεις των ανοιχτών συνόρων και η ελεύθερη είσοδος αλλοδαπών ήταν «σε λάθος κατεύθυνση, που εξέφραζαν την περίοδο πριν φανεί το πρόβλημα», ενώ στην συνέχεια, και κυρίως τώρα, «ωρίμασαν τα πράγματα και επικράτησε ο ρεαλισμός».

Ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή βρίσκονται στη χώρα 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 14.000 στα νησιά. Το πρόβλημα αυτό, όμως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, αποτελεί το 50%-60% της καθημερινής εργασίας της Αστυνομίας, που απασχολείται από εργολαβικές δουλειές, μέχρι την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους καταυλισμούς και τους ελέγχους για την ύπαρξη τυχόν τζιχαντιστών.

Πάταξη της φοροδιαφυγής σε Μύκονο και Σαντορίνη

Ο κ. Τόσκας αποκάλυψε και ένα πρόγραμμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και άλλα τουριστικά νησιά κατά τη θερινή περίοδο, που θα υλοποιηθεί από την Οικονομική Αστυνομία και κλιμάκια που θα κινούνται μυστικά και αιφνιδιαστικά.

«Τέρμα οι επιχειρήσεις οι οργανωμένες με κλείσιμο ξενοδοχείων, για την τηλεόραση, που τις μάθαινε όλος ο κόσμος. Τώρα τα χτυπήματα θα είναι εκεί που δεν το περιμένουν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναδιοργανώνεται η Ελληνική Αστυνομία

Αναφέρθηκε επίσης και στην αναδιοργάνωση της Αστυνομίας και τόνισε ότι έχει δεχτεί «χτυπήματα κάτω από τη μέση», για την αφαίρεση αστυνομικής προστασίας από πολιτικούς και άλλα πρόσωπα και εξήγγειλε ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση αφαίρεσης αστυνομικής προστασίας από πολιτικά πρόσωπα.

Είπε επίσης ότι μέχρι το καλοκαίρι θα αγοραστούν περίπου 400 οχήματα για την αντικατάσταση των διαλυμένων περιπολικών, ενώ όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι απλώς το πρώτο βήμα.

Για τον Αρτέμη Σώρρα δήλωσε ότι «πολύ σύντομα ο συγκεκριμένος κύριος θα συνοδεύεται από πολλούς αστυνομικούς», ενώ ο αστυνομικός που τον συνόδευε κατά τις εμφανίσεις του «θα υποστεί τις συνέπειες αυτής της πράξης του».

Διαπραγμάτευση: Η κυβέρνηση βρίσκεται στον σωστό δρόμο

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση, ο Ν. Τόσκας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας με στόχο την ανάπτυξη, καθώς και για τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, υπογραμμίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στελέχη υψηλής ποιότητας και είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να αντιμετωπίσουν τις απειλές και να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία.

Σε ερώτηση για τους δύο «εξαφανισμένους» Τούρκους κομάντος που παραδόθηκαν πριν από λίγο καιρό στην Ορεστιάδα, είπε ότι κρατούνται στην Βόρεια Ελλάδα και είναι στη διάθεση των δικηγόρων τους και των διεθνών οργανισμών, ενώ βρίσκονται στη διαδικασία ασύλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...