Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αδειάζει” τη Ντόρα ο Μητσοτάκης; Περίεργη σιωπή για τη ΜΚΟ στην Καραϊβική

“Αδειάζει” τη Ντόρα ο Μητσοτάκης; Περίεργη σιωπή για τη ΜΚΟ στην Καραϊβική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η είδηση να έχει περάσει στα ψιλά, ωστόσο ενέχει έντονη πολιτικό αλλά και… κομματικό περιεχόμενο. Μέχρι στιγμής και μετά από περισσότερες από 24 ώρες από την αποκάλυψη για την χρηματοδότηση με 2,5 εκατ. δολάρια της ΜΚΟ για την κλιματική αλλαγή στην Καραϊβική επί υπουργίας Μπακογιάννη, η ΝΔ επισήμως δεν έχει πάρει επισήμως θέση!

Διότι η απάντηση της κας Μπακογιάννη, με την οποία επιτέθηκε σφοδρότατα στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δεν βγήκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως θα όριζε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά μονάχα από το πολιτικό της γραφείο.

Μία ημέρα μετά τις καταγγελίες Κοτζιά, θέση για το θέμα έχουν πάρει μονάχα η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος την επίμαχη περίοδο είχε διατελέσει επικεφαλής της ΥΔΑΣ, της αρμόδιας δηλαδή υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών που χρηματοδοτούσε τις ΜΚΟ.

Η αφωνία της επίσημης ΝΔ, καθώς ούτε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος πήρε θέση στη σημερινή του συνέντευξη στο STAR, έχει προκαλέσει εντύπωση και έχει ήδη αποτελέσει αντίκειμενο σχολίων τόσο στις τάξεις της ΝΔ, όσο και σε διπλωματικούς κύκλους.

Δείτε εδώ την αρχική αποκάλυψη και τα έγγραφα που παρουσίασε το υπουργείο Εξωτερικών

Σφοδρή επίθεση Κοτζιά στη Ντόρα Μπακογιάννη

«Καταλάβαμε καλά; Γιατί πράγμα ενοχλούνται κάποιοι; Επειδή φέραμε πίσω λεφτά του Δημοσίου που λίμναζαν σε εξωτικά μέρη;

»Ενοχλήθηκαν που φέραμε πίσω και τους τόκους;» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή την ανακοίνωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του πρώην γγ ΔΟΣ και ΑΣ, Θεόδωρου Σκυλακάκη, με την οποία απάντησαν στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για μία υπόθεση κονδυλίων της ΥΔΑΣ ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων που εντοπίστηκαν στην Καραϊβική, διεκδικήθηκαν και ανακτήθηκαν.

Και προσθέτουν με νόημα:

«Ενοχλήθηκαν άραγε ότι διαπιστώσαμε και ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και δεσμεύσεις στο μνημόνιο που έκαναν με τις οποίες θα διασφαλιζόταν ένας αξιόπιστος μηχανισμός ελέγχου της υλοποίησης του προγράμματος και επιστροφής χρημάτων αν δεν γινόταν το έργο όπως και δεν έγινε;».

Οι ίδιοι κύκλοι έθεσαν μάλιστα και επτά ερωτήματα στα οποία καλούν την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Συλακάκη να απαντήσουν:

«Ας πάψουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και ας μας απαντήσουν: 1) προβλεπόταν μηχανισμός ελέγχου και επιστροφής χρημάτων για τις συμφωνίες που έκαναν; 2) γνώριζαν ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα κατατεθειμένα στη συγκεκριμένη τράπεζα; 3) ήθελαν να παρέμεναν τα χρήματα σε λογαριασμό στο εξωτερικό; 4) γνώριζαν ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για επιστροφή των χρημάτων; 5) παρακολουθούσαν προσωπικά εάν προχωρούσε και εάν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα; 6) ήξεραν ότι επρόκειτο για χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αντί να χρησιμοποιούνται για αναπτυξιακά σχέδια τοκίζονταν; 7) αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να λιμνάζουν στο εξωτερικό μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία και κακώς τα ξαναφέραμε στην Ελλάδα;».

Και καταλήγουν:

«Αφού όλα τα γνωρίζουν δεν μας λένε πού αλλού στο εξωτερικό έχουν διασκορπισθεί και κατασπαταληθεί χρήματα του ελληνικού Δημοσίου; Ας μας απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα και να ξέρουν ότι δεν είναι τα μόνα χρήματα που βρήκαμε και είμαστε σε διαδικασία απαίτησης της επιστροφής τους».

Η ανακοίνωση Μπακογιάννη

«Ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν έχουν ειπωθεί τόσο μεγάλα και ξεδιάντροπα ψέματα από Έλληνα υπουργό Εξωτερικών» αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όπου γίνεται λόγος ανάκτηση 2,5 εκατ. δολ. «ασκόπως σπαταληθέντων» το 2008.

Η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι ο κ. Κοτζιάς «θα έπρεπε να ντρέπεται».

«Κατά καιρούς όσοι είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε το υπουργείο Εξωτερικών έχουμε ασκήσει κριτική ο ένας στον άλλο. Πάντα όμως σεβόμασταν ότι το ΥΠΕΞ εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες πέρα και πάνω από κόμματα. Κανείς δεν το εξευτέλισε με αυτό τον τρόπο», αναφέρει η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες παραπέμπω στη δήλωση του τότε Γ.Γ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη Θεόδωρου Σκυλακάκη.

»Ο κ. Κοτζιάς αν έχει την παραμικρή τσίπα ας πάει αύριο το πρωί τον φάκελο στον εισαγγελέα. Διαφορετικά θα το κάνω εγώ. Ευτυχώς κάποια πράγματα στη χώρα παραμένουν όρθια παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους», καταλήγει η κ. Μπακογιάννη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...