Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη “τσίμπησε” τον Σκοπιανό Γενικό Πρόξενο που το έπαιζε… Μεγαλέξανδρος

Πώς το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη “τσίμπησε” τον Σκοπιανό Γενικό Πρόξενο που το έπαιζε… Μεγαλέξανδρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δουλεύουν καλά, καθώς φαίνεται, τα ραντάρ του υπουργείου Εξωτερικών και ειδικότερα του προξενείου στη Νέα Υόρκη (μπορεί να κοιμάται ήσυχος ο Μάθιου Νίμιτς), παρακολουθώντας κάθε «γωνιά» του διαδικτύου, εντοπίζοντας κάθε «διαταραχή» και αντιδρώντας με κατάλληλους τρόπους, γράφει σε δημοσίευμά της η Κυριακάτικη Δημοκρατία και εξηγεί:

Μια τέτοια «διαταραχή» με αλυτρωτικό χαρακτήρα ήταν και οι πρόσφατες, απαράδεκτες αναρτήσεις στο Facebook του εκτελούντος χρέη γενικού προξένου των Σκοπίων στη Νέα Υόρκη, που έπεσαν στην αντίληψη των λαγωνικών του ΥΠΕΞ.

Ο τύπος αυτός, την ώρα που η χώρα του «πνίγεται» στη διαφθορά, στην ακυβερνησία και στις δημοκρατικές εκτροπές, ονειρεύεται τη «μεγάλη Μακεδονία», αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάρτες που περιλαμβάνουν εδάφη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο κράτος της «Μακεδονίας».

Τα «λαγωνικά» εντόπισαν, επιπλέον, ότι ο φιλόδοξος διπλωμάτης χρησιμοποιεί την παλιά σημαία της χώρας του (με τον ήλιο της Βεργίνας) στις επίσημες συναντήσεις του με διπλωμάτες άλλων χωρών, χωρίς κανείς να τον εμποδίσει.

Αμέσως δόθηκε εντολή να καταγγελθούν προς κάθε κατεύθυνση οι απαράδεκτες ενέργειες του Σκοπιανού υπαλλήλου.

Με βάση την εντολή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ «τίποτα δεν πέφτει κάτω», η Αθήνα ενήργησε ακαριαία.

Με διαβήματα προς γείτονες και «εταίρους», η Βασ. Σοφίας επέστησε την προσοχή σε όσους εξακολουθούν να αρνούνται ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στη FYROM και με τη στάση τους ρίχνουν νερό στον μύλο ενός παρανοϊκού αλυτρωτισμού, που εξακολουθεί να καθοδηγεί τους ηγετικούς κύκλους των Σκοπίων.

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει επικρίνει δημόσια τους «πολλούς μικρούς σουλτάνους» με τις αλυτρωτικές τάσεις στα Βαλκάνια, αλλά και όσους από τους «φίλους μας» για δικούς τους λόγους τους «χαϊδεύουν», βάζοντας φωτιά στον εθνικιστικό παραλογισμό.

«Κάποιοι (εταίροι) νομίζουν ότι πρέπει να τις διευκολύνουμε αυτές τις χώρες και να κάνουμε παραχωρήσεις και υποχωρήσεις για να τους γίνουμε πιο αρεστοί. Αλλά πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτές οι χώρες πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά» είχε αναφέρει ο ΥΠΕΞ ύστερα από πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, φωτογραφίζοντας φιλοσκοπιανά και φιλοαλβανικά κέντρα στην Ευρώπη και αποκαλύπτοντας τι είχε προηγηθεί στην αίθουσα λίγο νωρίτερα.

Στα διαβήματα τονίστηκε ότι «αυτό που η Ελλάδα απαιτεί είναι να γίνεται σεβαστή η Ιστορία και αυτό που δεν πρόκειται να δεχθεί είναι να υπάρχουν αλυτρωτισμοί».

Παράλληλα απορρίπτονταν προκαταλήψεις, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα επιθυμεί δήθεν να αποσταθεροποιήσει την ΠΓΔΜ, που άλλωστε αποσταθεροποιείται μόνη της, με ανιστόρητους μεγαλοϊδεατισμούς της, καταλήγει το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...