Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα: “Στη νέα λιτότητα ας μην ψάχνουν συνενόχους”

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα: “Στη νέα λιτότητα ας μην ψάχνουν συνενόχους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταψήφιση των μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους δανειστές προανήγγειλε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ).

«Στη νέα λιτότητα που φέρνουν ας μην ψάχνουν σε εμάς συνένοχους.

»Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα όταν έρθουν στη Βουλή.

»Η συνέχιση της παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορούν να προκαλέσει», αναφέρει σε αναλυτικό της σημείωμα για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές στη Μάλτα.

Η ΔΗΣΥ εκτιμά ότι η συμφωνία έγινε «με όρους παράδοσης ηττημένου, γιατί η κυβέρνηση απεδέχθη την προνομοθέτηση ιδιαίτερα επώδυνων μέτρων 2% του ΑΕΠ ή αλλιώς για την ώρα 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία δεν υπήρχαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2016».

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση πως «”διέγραψε” όλες τις δήθεν δεσμεύσεις και τις “κόκκινες γραμμές” της για “ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα” και τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι “καμία προνομοθέτηση μέτρων δεν είναι ανεκτή”».

Όπως αναφέρει, θα νομοθετηθεί από τώρα:

α) Η περικοπή των συντάξεων κατά 1,8 δισ. ευρώ από 1/01/2019.

Η μείωση θα προκύψει σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις κύριες συντάξεις (μετά τον επανυπολογισμό τους με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου εντός του 2017) και συμπληρωματικά από τις επικουρικές.

β) Η μείωση του αφορολόγητου ορίου (γύρω στις 5.600-5.900 για τον άγαμο), από 1/01/2020, μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με 1,8 δισ. ευρώ ακόμα.

Η απώλεια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανέρχεται σε 650-700 ευρώ ετησίως ακόμη και για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Επίσης, η ΔΗΣΥ εκτιμά ότι «η κυβέρνηση αλυσοδένει την χώρα σ’ ένα επικίνδυνο δίλημμα “Grexit ή διαρκής λιτότητα”, για πολλά χρόνια, ουσιαστικά σε ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση», ενώ συμπληρώνει πως δεν υπήρξε καμία συμφωνία για το Δημόσιο χρέος παραπέμποντας την οποιαδήποτε λύση αόριστα στο μέλλον.

Σχετικά με τα λεγόμενα αντίμετρα στο σημείωμα τονίζεται ότι «θα εφαρμοστούν μόνο και όταν υπερβούμε τους στόχους για τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά» και υπολογίζεται ότι για να εφαρμοστεί το σύνολό τους για το 2019, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 θα πρέπει να φθάσει το 5,3% του ΑΕΠ (εξωπραγματικός στόχος).

Για τις εργασιακές σχέσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολιάζει ότι από το 10/2011 είναι γνωστό ότι με το τέλος των μνημονίων επανέρχονται στη κανονικότητα. «Συνεπώς τι διαπραγματεύονταν ακριβώς η κυβέρνηση; Ή τι ακριβώς κέρδισε; Απολύτως τίποτε! Άνθρακες ο θησαυρός …

»Εκτός κι αν η συμφωνία που κομίζει η Κυβέρνηση από τη Μάλτα είναι για να ανοίξει την πόρτα για συνέχιση του παγώματος της επέκτασης και της συρροής στο 4ο Μνημόνιο Τσίπρα στη μετά το 2018 εποχή. Αυτό μένει να το δούμε», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...